Wiko onthult nieuwe View2-telefoons en de Harry2

Wiko onthult nieuwe View2-telefoons en de Harry2

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wiko

Wiko is een Frans/Chinees smartphone bedrijf dat zich vooral focust op midrange en budgettoestellen. Het bedrijf wil daarmee traditioneel een jonger publiek aanspreken door felle kleuren en specifieke designkeuzes. Op de IFA-beurs in Berlijn stelt het bedrijf een reeks nieuwe toestellen voor. Het gaat om een lagere midrange-telefoon met de View2 Plus en twee budgettelefoons met de View2 Go en Harry 2.

Wiko View2 Plus

De View2 Plus heeft in tegenstelling wat je misschien zou vermoeden een iets kleiner scherm dan de Wiko Wiko View2 die op het MWC dit jaar werd voorgesteld. Het gaat om een 5,93 inch LCD-HD-scherm met een 19:9-verhouding. Verder heeft hij net als de View 2 een notch aan de bovenkant van het scherm. Ondanks dat er weinig verbeterd is op het vlak van scherm, is Wiko er el in geslaagd om op elk ander aspect er een schepje bovenop te doen.

Interessant is in de eerste plaats de 4000mAh-accu die een flinke upgrade kreeg ten opzichte van de 3000mAh-batterij uit de View2. Verder krijgt de telefoon ook 4GB RAM mee en 64GB aan opslag, in tegenstelling tot de 3GB RAM en 32GB RAM van de View2. De telefoon kreeg ook een iets snellere SoC aan boord, namelijk de Qualcomm Snapdragon 450.

Wiko View2 Plus

Op het gebied van camera krijgt de telefoon er een tweede lens bij, zodat hij naast een 12MP-camera's ook een 5MP-ecemplaar heeft voor dieptefoto's. Aan de voorkant is er een 8MP-selfiecamera die gezichtsherkenning ondersteunt. De telefoon werkt ook met NFC.

Wiko View2 Go

Ook de naam Go is erg verwarrend, maar het gaat voor alle duidelijkheid niet om een Android Go-telefoon, maar een toestel dat op de gewone versie van Android Oreo draait met daarbovenop Wiko's schil. De View2 Go heeft hetzelfde HD-scherm als dat van de View2 Plus. De grootste verschillen zitten er op het gebied van SoC, opslag en RAM. de telefoon werkt met de minder krachtigere Qualcomm Snapdragon 430 die 3GB RAM ter beschikking krijgt en 32GB opslag. Beide toestellen delen dezelfde 4000 mAh-batterij die in combinatie met het HD-scherm volgens onze verwachting een uitstekende accuduur moet opleveren. Op die manier wordt het 90 euro prijsverschil verklaard.

Aan de achterkant zit dezelfde 12MP-camera die we in de Wiko View2 Plus zagen, maar dit keer is het een enkel exemplaar. Vooraan vinden we ook een 5MP-dieptecamera. De telefoon ondersteunt naast vingerafdrukscanner ook NFC en gezichtsherkenning om je toestel te ontgrendelen. Wiko pakt ook uit met het design van zijn telefoon. De View2 Go heeft een achterkant die erg doet denken aan die van de Huawei P20, waarbij er een kleurenovergang te zien is. De telefoon komt in vier opvallende kleuren:
Anthracite, Deep Bleen, Cherry Red en Supernova.

Wiko View2 Go

Wiko ging voor deze gradient-kleur duidelijk de mosterd halen bij Huawei

Wiko Harry2

De laatste telefoon die Wiko voorstelt, heet gewoon Harry2. Het is Wiko's erg voordelige budgettelefoon. Harry2 heeft een kleiner 5,45 inch HD-scherm met een 18:9-verhouding. Onder motorkap vinden we een minder krachtige 1,3 GHz-SoC met 2GB aan RAM en 16Gb opslag. Verder heeft hij een 2900 mAh-batterij. Harry2 heeft aan de achterkant een 13MP-camera en aan de voorkant een 5MP-exemplaar. Het toestel heeft geen vingerafdrukscanner, maar laat wel gezichtsherkenning toe om te ontgrendelen.

Wiko Harry2

Alle kleuren waarin de Harry2 beschikbaar is

Beschikbaarheid

De Wiko View2 Plus heeft een adviesprijs van 249,99 euro en is beschikbaar in de kleuren Anthracite, Gold en Supernova. De View2 Go zal over de toonbank gaan voor 159,99 euro in de kleuren Anthracite, Deep Bleen, Cherry Red en Supernova. Ten slotte kan je een Harry2 krijgen voor 119,99 euro.

Wiko Harry2

De Wiko Harry2

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk