Wiko presenteert nieuwe View2-serie met een 'notch'

Wiko presenteert nieuwe View2-serie met een 'notch'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Wiko View2-serie 

Wiko maakte onlangs bekend dat het samenging met Tinno. Tinno was vanaf het begin de producent van alle Wiko-toestellen en het aantal toestellen dat de fabriek verliet van het Franse merk was zo groot dat ze er voor gekozen hebben om samen te gaan en zo slagvaardiger te kunnen zijn. Wiko richt zich vooral op het midden- en laag segment en concurreert daar onder andere met Alcatel en tot op zekere hoogte met Nokia. Tijdens de persconferentie in Barcelona heeft het bedrijf een aantal nieuwe smartphones laten zien waar de toestellen uit de View2-serie de meest opvallende van zijn.

Met de View2-serie haalt/leent of gebruikt Wiko een design-feature van onze grote vriend Apple. Ook op de beide toestellen uit de serie zien we dat de volledige voorzijde gebruikt wordt voor het scherm en dat er daarom ook een 'notch' of inkeping te zien is bovenaan het scherm. De strook boven het scherm zorgt ervoor dat je nog meer content kunt bekijken. Wanneer het nodig is keert de strook bovenaan het scherm terug, bijvoorbeeld bij het binnenkomen van een bericht. Daarom hebben de smartphones uit de View2-serie geen 18:9 scherm maar een 19:9 scherm. Bij Wiko zelf vinden ze overigens dat ze Apple niet helemaal nadoen want de inkeping op het scherm van de View2-serie heeft een 'u'-vorm, en dat is anders dan op die van de iPhone X maar lijkt wel heel erg op die van de Essential Phone.

De View2-serie bestaat uit twee verschillende toestellen, de Wiko View2 en de Wiko View2 Pro. De Wiko View 2 heeft een enkele camera van 13 megapixel aan de achterzijde. Onder het scherm ligt een Qualcomm Snapdragon 435 octacore-processor, er is 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslag maar dat kun je uitbreiden met een SDkaart. De accu is met 3.000mAh groot genoeg om een dag van een stekkerdoos weg te kunnen blijven.

De Wiko View2Pro heeft iets betere specificaties. Aan de achterzijde dit een dubbele 16 megapixelcamera voor zien van een Sony IMX499-lens. Het maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 450 octacore-processor met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslag. Ook hier kun je een SDkaart gebruiken om de opslag te vergroten.

Wiko probeert met de camera de gebruikers te verleiden voor het merk te kiezen. De camera op de View2 heeft een diafragma van f/2.0 en de camera op de View2Pro heeft een diafragma van f/1.75. In de camera-software zijn een aantal mogelijkheden opgenomen waarmee je je foto kunt bewerken of ruis kunt voorkomen. Op de Wiko View2 Pro zit ook nog een 120 graden groothoeklens waarmee je nog meer op de foto kunt zetten dan met een lens met een kleinere groothoek. De beide View2-toestellen beschikken ook over Face Unlock en NFC.

Android One-achtig

Wiko heeft gekozen om de eigen skin zoveel mogelijk te vervangen door standaard Android. Het bedrijf ziet dat de klant vraagt om snelle updates en meer veiligheid. Door zo dicht mogelijk bij Android One te komen kunnen ze snellere updates garanderen aan de gebruiker. Voor de duidelijkheid, de Wiko View2-serie gebruikt geen Android One maar wil daar wel zo dicht mogelijk bij komen.

Beschikbaarheid

De Wiko View2 zal midden april in de winkels liggen voor de prijs van € 199. De Wiko View2 Pro zal vanaf midden mei voornamelijk bij online winkels verkocht worden voor een adviesprijs van € 299.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk