WhatsApp krijgt nieuw goedkeuringsproces tegen cybercriminelen

WhatsApp krijgt nieuw goedkeuringsproces tegen cybercriminelen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

WhatsApp is een veelgebruikt platform en daardoor weten veel cybercriminelen het te vinden. Je kunt tweestapsverificatie inschakelen, maar niet iedereen denkt eraan, of gebruikt het per ongeluk alsnog om cybercriminelen toegang te geven. Daar steekt WhatsApp nu een stokje voor, want het komt met een nieuwe goedkeuringsprompt.

Nieuwe goedkeuringsprocedure

Als je op WhatsApp wil inloggen, bijvoorbeeld omdat je je WhatsApp-account verhuist van een oude naar een nieuwe telefoon, dan krijg je binnenkort op je oude toestel een inlogprompt. Dat betekent dat WhatsApp checkt of het klopt dat er op een nieuw apparaat wordt ingelogd. Heb je zelf niet het geluk dat je een nieuw toestel hebt en is er dus waarschijnlijk een cybercrimineel met je WhatsApp aan de haal, dan merk je dat omdat die prompt op je toestel komt. Tip: geen toegang geven dus.

Gerelateerde artikelen

De goedkeurings-pop-up laat ook zien hoe laat en vanuit welk apparaat er op je WhatsApp wordt ingelogd. Dat helpt je beter om te zien of het om een kwaadwillende gaat of niet. WABetaInfo zegt dat deze functie nu nog in ontwikkeling is, wat betekent dat we het waarschijnlijk niet morgen al op WhatsApp hebben. Sowieso moet het eerst nog door de bètatest heen, waar het op dit moment nog niet is verschenen. Het is nog niet duidelijk wanneer dit plaatsvindt.

WhatsApp

Het is een handige extra, maar het kan nog groter worden. Zo zijn er experts die verwachten dat de sms-gebaseerde inlogprocedure misschien zelfs wordt vervangen door deze nieuwe procedure. Die sms-procedure wordt dan mogelijk een soort achtervang voor wanneer je geen toegang hebt tot je ‘oude’ apparaat. Daarnaast zou de functie naar de companion-modus van WhatsApp komen, die wordt gebruikt om je account op een tweede telefoon of tablet te zetten.

Het is geen gekke stap van WhatsApp: broer en zus Instagram en Facebook hebben het al langer.

Vind jij dit een goede ontwikkeling van WhatsApp, of zou je liever een andere oplossing zien? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk