Dit zijn de nieuwe functies van WhatsApp

Dit zijn de nieuwe functies van WhatsApp

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp 2.17.254 

Alle verbeteringen in de stabiele versie met nummer 2.17.254 zijn we eerder tegengekomen in de bètaversie van WhatsApp. Voor degene die de stabiele variant geïnstalleerd hebben, zetten we alle nieuwe functies even op een rij.

1. Alle soorten documenten delen

Voorheen was het alleen mogelijk om Microsoft Office-bestanden (csv, doc, docx, pdf, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx) en pdf'jes te delen binnen WhatsApp, Nu is het mogelijk om alle bestandstypen te versturen, zoals apk-bestanden. Tevens wordt de kwaliteit van gedeelde foto's niet meer automatisch verminderd, zoals we eerder in ons onderzoek opmerkten. Om een document te delen, open je een chat en tik je op de paperclip en dan op Document.

Er wordt wel een limiet gesteld aan de grootte van de te delen bestanden. Voor iOS is dit 128MB, voor Windows Phone 104,86MB, voor Android 100MB en voor de webversie 64MB. Dit zorgt er voor dat het delen van grote bestanden nog steeds niet mogelijk is.

2. Aanpassen van de tekstopmaak

Het opmaken van teksten in WhatsApp is sinds april vorig jaar mogelijk. Het werd toen mogelijk om teksten dikgedrukt, cursief of doorgestreept te maken. De manier waarop dit gebeurt, is met deze update een stuk makkelijker gemaakt. Wanneer je nu een woord of stukje tekst selecteert, komt er een menu naar boven. Vanuit dit menu kun je kiezen om de tekst cursief, doorgestreept of of vet te maken.

3. Vanuit de camera naar boven vegen

Wanneer je in een chat op het camera-icoontje drukt, kun je foto's selecteren om te versturen. Het is nu ook mogelijk om in vanuit de camera naar boven te vegen om een hele lijst met recente foto's en video's tevoorschijn te toveren. Deze weergave is veel overzichtelijker, omdat je je leesbril nu niet meer nodig hebt.

Helaas is in deze update de mogelijkheid om foto's in albums te versturen en het rapporteren van groepsgesprekken als spam nog niet meegenomen, maar die verwachten we binnenkort ook in de stabiele versie te zien. Daarnaast wachten we nog met smart op het intrekken van berichten en het delen van je realtime locatie. Beide opties zijn zowel in de gewone als in de bètaversie nog niet te zien. Wanneer deze opties wel beschikbaar komen, is helaas niet bekend.

WhatsApp downloaden

De nieuwste WhatsApp-update wordt stapsgewijs uitgerold, dus het kan even duren, voordat het voor jouw Androidtoestel ook zichtbaar is.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk