Google over de beschikbaarheid van de Google Pixel 6 in Nederland

Google over de beschikbaarheid van de Google Pixel 6 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Al sinds de eerste telefoon van Google, de Nexus One, moeten we de grens over om er eentje te bemachtigen. Voor de nieuwe Pixel 6-serie is dat ook weer het geval, want de telefoons zijn officieel niet in Nederland en België gelanceerd. Androidworld vroeg Google waarom de telefoons hier niet worden uitgebracht.

Google Pixel 6 in Nederland

Google heeft op 4 oktober zijn Pixel 6-serie gepresenteerd. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn high-end telefoons en kunnen besteld worden via diverse aanbieders. In dit artikel kom je erachter waar je de telefoons kunt aanschaffen, maar dat zal niet in Nederland en België zijn. Net als de voorgaande Nexus- en Pixeltelefoons zijn ook deze nieuwe high-end smartphones hier niet aangekondigd. Dat betekent dat ze hier officieel ook niet te koop zijn, al weet het grijze kanaal ze wel altijd hiernaartoe te importeren. Via deze webwinkels kun je er dus wel aankomen, maar tegen een meerprijs.

Gerelateerde artikelen

Wij hebben Google Nederland gevraagd om een reactie omtrent de beschikbaarheid van de Pixeltelefoons in de Benelux en kregen de volgende reactie: "Door verschillende factoren, waaronder problemen met de wereldwijde vraag en het aanbod, zijn we niet in staat om onze producten in alle markten beschikbaar te stellen."

Google over de beschikbaarheid van de Google Pixel 6 in Nederland

Due to a variety of factors including global demand supply issues, we are not able to make our products available in all markets. We remain committed to our current Pixel phones and look forward to bringing future Pixel devices to more countries in the future.

Google over de beschikbaarheid van de Pixel-telefoons in Nederland en België

Vraag en aanbod

Het wereldwijde chiptekort zou een reden kunnen zijn waarom de Pixel 6-serie maar in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, in de Google Store te verkrijgen is. Het is ook mogelijk dat de vraag simpelweg hoger ligt dan het aanbod, of dat het aanbod simpelweg te klein is. Het juiste antwoord zullen we niet te weten komen. Google bevestigt nogmaals, wat het hier ook al zei: "Er is inderdaad een grote vraag naar Pixel-toestellen, waardoor sommige modellen al zijn uitverkocht. We doen ons uiterste best om Pixels te leveren aan iedereen die er een wil hebben."

Dit alles verklaart overigens nog niet waarom de smartphones in de jaren voor de coronapandemie niet in ons land uitgebracht werden, maar daar doet de zoekgigant verder geen uitspraken over.

Gerelateerde artikelen

In de toekomst kijken

Waar Google wel uitspraken over doet, is de beschikbaarheid van de telefoons in de toekomst: "We blijven ons inzetten voor onze huidige Pixel-telefoons en kijken ernaar uit om toekomstige Pixel-apparaten in de toekomst naar meer landen te brengen." Dat is een mooi statement waar we helaas niks mee kunnen. Waarom de Google Pixel 6 niet in Nederland verkrijgbaar is? Daar krijgen we dus geen eenduidig antwoord op. Voor nu zit er niks anders op dan de Pixeltelefoons in Duitsland of via Belsimpel aan te schaffen.

Alles over de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Wil je alles weten over wat deze telefoons te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder.

Google over de beschikbaarheid van de Google Pixel 6 in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk