Al sinds de eerste telefoon van Google, de Nexus One, moeten we de grens over om er eentje te bemachtigen. Voor de nieuwe Pixel 6-serie is dat ook weer het geval, want de telefoons zijn officieel niet in Nederland en België gelanceerd. Androidworld vroeg Google waarom de telefoons hier niet worden uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.
Google Pixel 6 in Nederland
Google heeft op 4 oktober zijn Pixel 6-serie gepresenteerd. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn high-end telefoons en kunnen besteld worden via diverse aanbieders. In dit artikel kom je erachter waar je de telefoons kunt aanschaffen, maar dat zal niet in Nederland en België zijn. Net als de voorgaande Nexus- en Pixeltelefoons zijn ook deze nieuwe high-end smartphones hier niet aangekondigd. Dat betekent dat ze hier officieel ook niet te koop zijn, al weet het grijze kanaal ze wel altijd hiernaartoe te importeren. Via deze webwinkels kun je er dus wel aankomen, maar tegen een meerprijs.
Wij hebben Google Nederland gevraagd om een reactie omtrent de beschikbaarheid van de Pixeltelefoons in de Benelux en kregen de volgende reactie: “Door verschillende factoren, waaronder problemen met de wereldwijde vraag en het aanbod, zijn we niet in staat om onze producten in alle markten beschikbaar te stellen.”

Due to a variety of factors including global demand supply issues, we are not able to make our products available in all markets. We remain committed to our current Pixel phones and look forward to bringing future Pixel devices to more countries in the future.
Google over de beschikbaarheid van de Pixel-telefoons in Nederland en België
Vraag en aanbod
Het wereldwijde chiptekort zou een reden kunnen zijn waarom de Pixel 6-serie maar in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, in de Google Store te verkrijgen is. Het is ook mogelijk dat de vraag simpelweg hoger ligt dan het aanbod, of dat het aanbod simpelweg te klein is. Het juiste antwoord zullen we niet te weten komen. Google bevestigt nogmaals, wat het hier ook al zei: “Er is inderdaad een grote vraag naar Pixel-toestellen, waardoor sommige modellen al zijn uitverkocht. We doen ons uiterste best om Pixels te leveren aan iedereen die er een wil hebben.”
Dit alles verklaart overigens nog niet waarom de smartphones in de jaren voor de coronapandemie niet in ons land uitgebracht werden, maar daar doet de zoekgigant verder geen uitspraken over.
In de toekomst kijken
Waar Google wel uitspraken over doet, is de beschikbaarheid van de telefoons in de toekomst: “We blijven ons inzetten voor onze huidige Pixel-telefoons en kijken ernaar uit om toekomstige Pixel-apparaten in de toekomst naar meer landen te brengen.” Dat is een mooi statement waar we helaas niks mee kunnen. Waarom de Google Pixel 6 niet in Nederland verkrijgbaar is? Daar krijgen we dus geen eenduidig antwoord op. Voor nu zit er niks anders op dan de Pixeltelefoons in Duitsland of via Belsimpel aan te schaffen.
Alles over de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro
Wil je alles weten over wat deze telefoons te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder.
- Aankondigingsartikel Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro
- Google Pixel 6 versus Google Pixel 6 Pro: dit zijn de verschillen
- De belangrijkste nieuwe functies van Android 12
- Google Pixel-telefoons ontvangen stabiele Android 12-update

Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Vanochtend mijn Pixel 6 ontvangen, besteld bij fnac in Frankrijk en is via FedEx afgeleverd ??☺️
Ik heb ooit (in 2013) een Nexus 7 gekocht bij Bol. Dus toch verkrijgbaar geweest in Nederland? Of zou dit ook grijze import geweest zijn?
Iemand Ervaring met bigapple buddy zij bieden Pixel6 aan .
Groet Carool
Wat een slap antwoord van Google, daar kan je toch niets mee? Zeg dan niets. De Pixel is hier in NL nog nooit direct uitgebracht dus dat staat echt los van evt chiptekorten. Dat speelt nu maar voorheen nooit. Het eerlijke antwoord is: ‘NL is wereldwijd een kleine markt en we verlopen hem liever in andere landen omdat we dan veel meer verdienen’
Dit artikel voegt echt niks toe. Maar het laat zich eenvoudig raden. Google legt al genoeg geld bij op het uitbrengen van haar toestellen. Om een goed draaiend betaalbaar distributie- en servicenet op te kunnen zetten, zul je in de afzonderlijke landen behoorlijk wat exemplaren moeten afzetten. In Nederland is het Samsung wat de klok slaat en wat Chinese modellen. Voor Google en andere fabrikanten is er gewoonweg geen droog brood te verdienen. LG en Sony kunnen terugvallen op bestaande distributiekanalen.
Als je deze telefoon in Amerika koopt, kan je hem dan in Nederland gebruiken?
Wel Google Android aan iedereen willen leveren het is van Google en dan krijg je zo n flut antwoord. Beetje makkelijk antwoord van Google om er van af te komen. En de tekorten op chip gebied ga dan is fabrieken hier in Nederland neer zetten en denk niet alleen aan geld. Heb ook meer werk gelegenheid en stop met alles naar China te brengen voor de slaven arbeid daar.
Of er zijn gewoon te weinig afnemers om het rendabel te maken.
antwoord is: Samsung en Apple are too big to take on
Op zich wel slim van Google om de pixel in maar 8 landen uit te brengen, zo blijven ze gewild en zijn snel uitverkocht ruim voordat de volgende pixel komt.
Heb zelf nog niet behoefte aan een nieuwe pixel. De pixel 4 is perfect voor mij. Compact en licht. Ben geen zware gebruiker dus geen problemen met het kleine batterij. Zou de pixel 6 graag willen natuurlijk. Het is geen basisbehoefte. Ik kan makkelijk wachten tot volgend jaar november of december als de pixel 4 geen updates meer krijgt. Zal de pixel 6 misschien ook wat goedkoper zijn. En 1 keer in de zoveel jaar net de grens over voor een pixel moet geen probleem zijn.
De pixel 12 zal wel hier te verkrijgen zijn. Maar tegen die tijd betalen we hier in roebels…
Laten ze de telefoon maar daar steken waar het licht niet komt
Ben ik nu de enige die +200g belachelijk zwaar vind?
Heb een Oppo Reno4 pro 5G van 176g en ik vind deze al behoorlijk zwaar..
Wat een kritiekloze journalistiek. In de kop zetten dat Google antwoord geeft maar het artikel afsluiten met het feit dat we wederom en nog steeds geen antwoord hebben.