'Volgend jaar komt er een nieuwe Mate en vouwbare Huawei-smartphone'

'Volgend jaar komt er een nieuwe Mate en vouwbare Huawei-smartphone'

Huawei heeft zich een tijdje op de vlakte gehouden, mede door de Amerikaanse ban, maar het is van plan om 2022 een telefooncomeback te maken. Tegen het Roemeense Adevarul zou een topman hebben gezegd dat Harmony OS in 2022 naar Europa komt.

Harmony OS

Adevarul vroeg aan Derek Yu van Huawei hoe het zat met Huawei Nova 9. Waarom had die telefoon Android 11 en geen Harmony OS? Zijn antwoord was dat Harmony OS in 2022 naar Europa komt. Niet helemaal het antwoord op de vraag, maar wel een heel nieuwswaardig antwoord. Daarnaast zouden er een nieuwe Mate en een nieuwe vouwbare Huawei-smartphone uitkomen in het nieuwe jaar.

'Volgend jaar komt er een nieuwe Mate en vouwbare Huawei-smartphone'

Vooral dat er weer een Mate komt is groot nieuws, want Huawei had hem een jaartje over laten slaan in 2021. Al is het niet helder of het toestel alleen in China verschijnt of wereldwijd. Sommige mensen hebben mede hierdoor gedacht dat Huawei helemaal uit de smartphonebusiness zou stappen, maar het blijkt dus toch een soort comeback te maken in 2022. De ban op Huawei vanuit de Verenigde Staten is nog steeds van kracht: Amerikaanse bedrijven zijn verboden om zaken te doen met het Chinese Huawei, waardoor het ook niet met Google kan samenwerken voor Android.

Huawei P50

Huawei zegt dat het Harmony OS al langer in ontwikkeling heeft, maar het moet wel in een stroomversnelling zijn geraakt door de ban. In eerste instantie is Harmony OS uitgebracht in China, maar dat gaat in 2022 dus veranderen wanneer het ook naar het Westen komt. Tenminste, wanneer het gaat om smartphones, want de tablet MatePad Pro is wel wereldwijd verschenen.

In ieder geval belooft 2022 voor Huawei-smartphoneliefhebbers een interessant jaar te worden. De P50-reeks verschijnt dat jaar namelijk ook. En hoewel de Mate X2 onze regio nooit heeft bereikt, komt er dus ook nog een vouwbaar toestel naar Europa in 2021. Waarschijnlijk horen we hier meer over tijdens het Mobile World Congress, dat eind februari plaatsvindt.

Heb jij interesse in Huawei-telefoons met Harmony OS? Laat het hieronder achter in de reacties.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties