Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Samsung Galaxy S10

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Volg het WK 2014 live met deze officiële apps

· 12 juni 2014

Er zijn natuurlijk tientallen WK-apps voor Android in de Play Store te vinden, waarvan we al enkele toppers hebben besproken. Maar er zijn ook nog wat officiële apps, zoals die van de FIFA en de apps van de NOS, waarmee je live naar de wedstrijden kunt kijken.

Wereldkampioenschap voetbal 2014

Vanavond gaat het beginnen met de eerste wedstrijd van het WK 2014 tussen grootmacht Brazilië en het nederige, maar niet uit te vlakken Kroatië. Om 22.00 uur Nederlandse tijd is de aftrap, maar de officiële openingsceremonie zal rond 20.15 beginnen. Er zijn tig applicaties in de Play Store te vinden, waarmee ja altijd op de hoogte bent van al het WK-nieuws en waarvan wij er al enkele hebben besproken.

Lees ook: 5 WK 2014-apps voor Android, lekker bij de bitterballen

Natuurlijk zijn er ook enkele officiële apps te vinden, waaronder die van de FIFA. Die bespreken we in dit artikel nog even uitgebreid, voordat het feest later op de dag zal losbarsten en waarvoor je natuurlijk nog wel even jouw ideale WK-app moet installeren om van alles op de hoogte te blijven.

FIFA

Met de officiële FIFA-app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het wereldkampioenschap voetbal hetgeen je in vele apps kunt checken. Zo zijn er overzichten te vinden van de standen van de verschillende groepen, kun je de standen zien van wedstrijden die op dat moment aan de gang zijn en natuurlijk ook het gehele speelschema bekijken. Ook kun je achtergrondartikelen lezen over alles wat met het WK te maken heeft of juist informatie vergaren over een bepaald team. Zo kun je lezen hoe ze het letterlijk tot dit WK hebben geschopt, wat de sterspelers zijn evenals resultaten van andere wereldkampioenschappen. Als je nog één tabblad naar rechts veegt is daar nog een apart artikel te lezen over de coach van dat land en zijn prestaties.

Via in te stellen notificaties die realtime binnenkomen wordt je op de hoogte gehouden van allerlei info omtrent de wedstrijd, bijvoorbeeld goals, maar ook gele en rode kaarten en de opstellingen van de teams. Je kunt kiezen voor welke teams je wat voor notificatie wilt ontvangen, wat handig is als je naast Nederland toch nog wat andere favorieten hebt. Je kunt naast tekstuele informatie ook naar allerlei foto-reportages en video's kijken.

Het is mogelijk om te stemmen op de man-of-the-match, je kunt online enkele spelletjes spelen, maar daarvoor heb je wel een account nodig en je maakt kans op de wedstrijdballen. De app is beperkt tot vijf talen, waar Nederlands niet bijhoort en de applicatie voelt soms wat traag, log en onoverzichtelijk aan. Dat neemt niet weg dat het een bron is van heel veel WK-info en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

NOS

NOS

De NOS-applicatie heeft één groot punt voor op alle andere WK-apps en dat is de mogelijkheid om live naar de wedstrijden te kijken via livestreams. De streams worden uitgezonden met een kwaliteit van 2mbit/s, maar als het erg druk wordt zal de kwaliteit worden teruggeschroefd. Natuurlijk is er in de app ook een voetbalsectie opgenomen met daarin verschillende artikelen, foto-reportages en video's en is het gewoon mogelijk om al het andere nieuws te lezen en bekijken.

FIFA

FIFA WK 2014

En dan is er nog een applicatie die ook door de FIFA is ontwikkeld, maar die is uitgebracht door de NOS, als onderdeel van de uitzendrechten. Deze officiële app moet gezien worden als second-screen-app, waarmee je veel informatie en statistieken kunt inzien als de wedstrijden bezig zijn. Zo kun je bij een belangrijk spelmoment, bijvoorbeeld een goal, via deze applicatie dat moment terugkijken en daarbij zelf het camerastandpunt kiezen. Via de website van de NOS zal er ook nog een tweede stream te bekijken zijn, die onder andere de commentatoren van de wedstrijden, de bondscoach en de wisselspelers zal laten zien.

FIFA WK 2014

België: Sporza

Om zijn winst te maximaliseren heeft de FIFA in elk land (of gedeelte van een land) één officiële broadcast-partner. In Nederland is dat de NOS, in Vlaanderen is dat de VRT. Wanneer je in België de wedstrijden van het WK live wilt kijken, kun je terecht bij de officiële Sporza-app. In die app kun je ook doelpunten terugkijken vanuit alle cameraposities. 

Sporza

Beschikbaarheid

De vier besproken apps zijn allen gratis te downloaden door op de onderstaande knoppen te drukken.

Lees ook: 5 WK 2014-apps voor Android, lekker bij de bitterballen

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...