De Samsung Galaxy S24 FE nu met Wireless Charger Duo t.w.v. €89,99 cadeau!

Zo werkt de magische videostabilisatie van de Google Pixel 2 (XL)

Laurence Arnold
Laurence Arnold
12 november 2017, 16:00
2 min leestijd
Zo werkt de magische videostabilisatie van de Google Pixel 2 (XL)

Lees verder na de advertentie.

Beeldstabilisatie Google Pixel 2

De Google Pixel 2 (XL) mag dan wel voor verschillende redenen onder vuur liggen, de camera zelf is vergeleken met de concurrentie van uitstekende kwaliteit. Google is erg goed met het combineren van software en hardware. Zo kan de Pixel 2 zonder dubbele lenzen alsnog de achtergrond wazig maken (het bokeh-effect), en bij de front-facing camera kan dit zelfs met alleen maar via software. 

Tijdens het filmen van video is de magie van Google ook zichtbaar. Vooral de stabilisatie van video’s is iets waar veel positieve kritieken op kwamen. Vorig jaar gebruikte Google hier puur en alleen nog elektronische beeldstabilisatie voor. De Pixel 2-serie heeft hiernaast ook nog optische beeldstabilisatie. Google kwam er namelijk achter dat het stilhouden van de smartphone met je handen één van de grootste problemen was van de camera van de eerste generatie Pixel. Dus werd er optische beeldstabilisatie geïntroduceerd. Hiermee beweegt de lens heel licht tegen de bewegingen van de smartphone in om een stabiel beeld te creëren. Om het beste van zowel elektronische als optische beeldstabilisatie te kunnen bereiken heeft Google een nieuwe techniek in het leven geroepen, die ze Fused Video Stabilization noemen.

In een uitgebreide blogpost belicht Google de verschillende aspecten die komen kijken bij het zo goed mogelijk maken van Fused Video Stabilization. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van drie processen. De eerste is het analyseren van de beweging van de Pixel door middel van een snelle gyroscoop die de draaiing van de smartphone inschat die wordt veroorzaakt door een bewegende hand. De tweede fase is de beweging in de video’s wegfilteren. Hiervoor worden machine learning en het verwerken van signalen gecombineerd om de richting waarheen de camera beweegt te voorspellen. Ten slotte wordt de samenhang tussen frames geanalyseerd waar de software de focus en vervorming zo goed mogelijk in toom probeert te houden. Klinkt ingewikkeld en dat is het zeker ook: check bovenstaande flowchart met het gehele proces maar eens. 

https://www.youtube.com/watch?v=x5rHog6RnNQ

Google Pixel 2 | Sand dune stabilization side-by-side

En de resultaten van deze magie? Die kan je met de filmpjes hierboven zien, waarbij er zowel met als zonder stabilisatie is gefilmd. En dat valt niet te missen! 

Bron: Google Blog

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

0

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

13 november 2017, 17:31

alleen de camera zegt al voldoende, in de filmpjes hierboven zie je toch duidelijk dat de camera van de Mi A1(rechts) behoorlijk beter is dan die van de pixel 2 (links).

13 november 2017, 15:29

Is het een goed toestel die pixel 2? Ik hoor wel veel goeie verhalen over de Mi A1. Chuck Norris schijnt hem ook te hebben.

13 november 2017, 6:02

12 november 2017, 19:01

Ik hebt liever een magische beeldscherm voor die prijs!

12 november 2017, 17:54

Ik ben van plan mijn Note 8 te gaan verkopen, en een Pixel 2 XL te gaan aanschaffen in Duitsland volgende week.

12 november 2017, 17:52

Mooie functie maar die prijs hè. ?