Twitch, 'sorry Google we gaan toch naar Amazon'

Twitch, 'sorry Google we gaan toch naar Amazon'

Twitch

Dit video-netwerk wordt gebruikt door gamers om het spelen van hun game uit te zenden. Maandelijks worden er 13 miljard minuten video gekeken en heeft de dienst 50 miljoen gebruikers.

Dat zijn serieuze aantallen voor een speler die advertenties verkopen als verdienmodel heeft. Enige weken terug brachten we het gerucht dat Google de Twitch videodienst zou kopen. Geen van beide partijen had deze deal bevestigd maar men wist het wel zeker, Twitch zou in het YouTube-netwerk worden geintegreerd.

Amazon

Toch blijkt dit verhaal nog een staartje te hebben want vanavond heeft Amazon bevestigd dat zij degene zijn die het netwerk gaan inlijven voor bijna één miljard dollar. In een persbericht maakt Amazon bekend dat zij de nieuwe eigenaar zijn van Twitch en dat ze daarmee Google te snel zijn afgeweest.

Amazon is hard bezig om op allerlei fronten de grote concurrent te worden van Google, naast de apparaten zoals de Fire en de eigen appstore zal de online retailer zich binnenkort op nog een 'Google-terrein' begeven. Geruchten gaan dat Amazon aan een eigen advertentienetwerk werkt dat zeer veel op dat van Google lijkt.

De aankoop van Twitch past heel goed binnen dat plaatje, met 30 miljard bekeken minuten per maand is er gelegenheid genoeg om advertenties te tonen. Daarnaast is de gamersmarkt een zeer aantrekkelijke markt om te adverteren.

Twitch
Twitch.tv is een bekend gameplatform waar livestreams te bekijken zijn en inmiddels ook allerlei video's en vodcasts. Natuurlijk hoort daar ook een app bij en de off ..

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel 3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer