Toon van Eneco krijgt extra functies, koppeling met Philips HUE

Toon van Eneco krijgt extra functies, koppeling met Philips HUE

Toon

Deze slimme thermostaat zal volgens Eneco aan het einde van het jaar in 100.000 verschillende huishoudens aan de muur hangen. Het apparaat stelt je in staat, eventueel in combinatie met de slimme stekkers, het energieverbruik in je huis te monitoren en te managen. Volgens de opgave van Eneco kan Toon voor een besparing van 10% op jaarbasis zorgen.

Toon op afstand

In het afgelopen jaar heeft Toon er een aantal functionaliteiten bijgekregen. Zo is het onder andere mogelijk geworden om de thermostaat via de tablet of op afstand via de smartphone te bedienen. Vandaag kondigt Eneco iets nieuws aan.

Toon mij Philips HUE

In Amsterdam kondigt Eneco vandaag de bediening van Philips HUE-lampen aan in de Toon-thermostaat. Het is vanaf vandaag mogelijk om dit innovatie lichtproduct van Philips te bedienen via de Toon aan de muur, maar ook via de apps op de tablet en de smartphone.

Philips HUE

Eneco wil meer met Toon en daarom heeft men een API opengesteld voor andere ontwikkelaars en producten. Een API is een definitie waardoor apps en producten met elkaar kunnen praten en waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om HUE-lampen via Toon te bedienen.

Creatief

Eneco hoopt dat er veel ontwikkelaars aan de slag gaan met deze mogelijkheid en met mooie initiatieven zullen komen. Dan moet je denken aan mogelijkheden zoals anti-inbraaksystemen, weerdiensten maar bijvoorbeeld ook een babymonitor.

De mogelijkheden zijn in principe eindeloos en ook wij hopen op innovatieve methoden. Welke app zou jij met de Toon willen verbinden?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen open de API of mee willen ontwikkelen geef je dan hier op.

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties