TAP
Typen doen we dagelijks, is het niet voor het werk, dan is het wel een WhatsApp-bericht, tweet of bericht op Facebook. We zoeken ons suf op het internet, typen op smartphones of tablets alsof ons leven ervan afhangt en daarbij tikken we ook hele epistels op onze desktops en laptops. Je kunt typen via een virtueel toetsenbord, op sommige smartphones zelfs met een fysiek toetsenbord of je koppelt er een Bluetooth-keyboard aan, waarmee je ook kunt typen met fysieke toetsen.
TAP is anders, dat is namelijk een fysiek rubberen/stoffen bandje met vijf gaten voor je vier vingers en je duim en voorzien van verschillende sensoren. Eenmaal ‘aangetrokken’ is het een kwestie van via Bluetooth een verbinding leggen. Vanaf dan kun je elk oppervlakte gebruiken om te typen, waarbij je alle vijf vingers nodig hebt. Een enkele tik van één van die vingers resulteert in het typen van een klinker, dus de a, e, i, o of u, terwijl gecombineerde tikjes zorgen voor het typen van een medeklinker, waardoor je gehele woorden moet kunnen typen. In onderstaand promotiefilmpje is te zien dat het met de snelheid wel goed zit, maar een leercurve zal er wel zijn, waarbij er wel wordt gesproken over een nauwkeurigheid van 99%. Er komt ook een TapGenius-app uit, waarmee de standaardgebruiker binnen een uur leert typen met TAP, aldus de ontwikkelaars van de accessoire.
In de video zien we ook verschillende gebruikerssituaties en ook valt het op dat het niet uitmaakt in wat voor app of op wat voor oppervlakte je typt. Zo zien we iemand een tweet’je sturen, maar ook een berichtje via iMessage, gebruikt iemand de TAP tegelijkertijd met zijn Gear VR-bril en typt iemand snel een berichtje met als ondergrond haar bovenbeen. Momenteel wordt het apparaatje via een gesloten bètatest door verschillende mensen gebruikt. Het is wel al mogelijk om je op een wachtlijst in te schrijven, waardoor je één van de eersten kunt worden die TAP kan gebruiken. Het apparaatje moet later dit jaar verkocht gaan worden, maar de prijs is nog onbekend.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Wel weer knap bedacht dan
Voor VR zie ik het nut er wel in, maar ik ga echt niet met zo’n ding aan m’n hand op m’n werk rondlopen en werken.
Als ik aan het typen ben voor m’n werk komt het ook meteen in een Hangouts groep te staan als je dat ding om hebt ?
Denk niet dat mijn vrienden geïnteresseerd zijn in een testplan of technisch ontwerp ?
En alle andere acties/toetsen moet je alsnog op de gebruikelijke manier doen. Grappig dat wel.
Op de tijd dat je dat ding rond je vingers doet, is je bericht al getypt.
Nerdcrap!
Met mijn sporthorloge en gebruikmakend van de nieuwste versie van Android Wear, dat Nederlands ondersteunt, haal ik leuke resultaten. Ik zie daar meer brood in. Verwacht dat dit promotiefilmpje, zoals ieder reclamefilmpje, de zaken mooier voorstelt dan de realiteit.
Best lastig lijkt mij. Elk Device gebruikt afhankelijk van OS een ander toetsenbord lay Out