T-Mobile en Tele2 Mobiel gaan samen verder als Odido. Vanaf 2024 zullen klanten van beide merken hun abonnement kunnen overzetten naar het nieuwe bedrijf. Odido komt ook met nieuwe abonnementsvormen voor onbeperkt mobiel internet.
T-Mobile + Tele 2 = Odido
Twee jaar geleden is de Nederlandse tak van T-Mobile verkocht aan twee investeringsmaatschappijen. Voormalig eigenaar Deutsche Telekom en het Zweedse Tele2 kregen daar ruim 5 miljard euro voor. Na de overname is direct begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe merknaam en bedrijfscultuur. De nieuwe merknaam is Odido.
De naam Odido is gekozen omdat het zowel van links als van rechts te lezen is. Dit symboliseert inclusiviteit: iedereen is welkom. Het logo bestaat uit verschillende vormen, wat ook staat voor diversiteit. Commercieel directeur Tisha van Lammeren legt uit aan RTL Nieuws: “Daarmee geven we aan: ook al ben je anders, samen zijn we één eenheid, en dat is dan: Odido.” Het woord zelf betekent overigens niks al zegt KPN iets anders daarover.
![](/wp-content/uploads/2023/09/odido-logo-winkel-64f6e9e68b0b6-scaled.jpg)
Betere service en goedkopere abonnementen
Odido gaat zijn abonnementen vernieuwen. De nieuwe abonnementen zijn goedkoper dan bij de concurrentie en kunnen ook met een groep worden gedeeld. Odido wil hiermee zijn klanten beter van dienst zijn.
De nieuwe abonnementen met onbeperkt internet zijn er in vier soorten met verschillende internetsnelheden. Hoe sneller het internet, hoe meer je betaalt. De abonnementen kosten tussen de 20 euro voor 10 Mbit per second en 49,50 euro (1000 Mbit per seconde) per maand. Odido is daarmee naar eigen zeggen de eerste internetprovider in Nederland die onderscheid maakt op basis van internetsnelheid. Bestaande klanten hoeven zich geen zorgen te maken. Hun abonnement blijft gewoon geldig. Alleen de naam en vormgeving veranderen.
Nederland heeft drie grote providers voor mobiel bellen en internet: Vodafone Ziggo (Vodafone, Hollands Nieuwe), KPN (KPN, Simyo, Youfone) en Odido. Odido is de grootste met een marktaandeel van ongeveer 30 tot 35 procent. De merken Ben en Simpel blijven bestaan, net als Tele2 Thuis.
![](/wp-content/uploads/2023/09/odido-logo-winkel-64f6e9e88b6c6-scaled.jpg)
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
oibibio
De naam en het pastel logo boeien me niet. Als ze maar eens gaan werken aan hun netwerk. Sinds we zakelijk over zijn op T-Mobile/Odido, regent het klachten van onze mensen. Met name maasvlakte is een drama.
En helaas geen aantrekkelijke telefoon-deals met 1-maand Tele2-abonnement, nu Tele2 ineens zonder aankondiging ter ziele is.
Toch fijn als je als klant van T-mobile via een nieuwssite moet lezen dat ze samen gegaan zijn. is ook gelijk een zooitje. Ben overgestapt naar andere provider na afloop huidig contract maar daar is niets meer van te zien, huidig contract kan ik nu verlengen en op andere pagina ineens pas over 3,5 maand en dat terwijl ik per 01 november andere provider heb. Vrees dat er een hoop fout gaat en ik dadelijk mijn nummer kwijt ben en geen provider heb.
Dan zou ik als ik jouw was toch maar eens gaan informeren bij je nieuwe provider hoe het zit met je nummer hoor voor je contract af loopt
Lekker hun klanten ingelicht ook.. ik wist van niets maar zie wel ineens odido als netwerk staan..
Hier ook, staat er ineens Odido boven in m’n telefoon ipv Tele2. Bij m’n vrouw staat nog wel T-Mobile.
Neem boeit me niet zolang de service verder goed is. Heb thuis internet, tv (via hun app) en onbeperkt internet op mijn telefoon van T-Mobile en bevalt verder prima
Verschrikkelijke naam.
En weer het diversiteitsbeleid.. zucht.
Voelt als woke voor mij dit gebeuren.
Odido wordt overigens al gebruikt voor het netwerk qua naam.
Je zult het met regelmaat al tegenkomen als je bijvoorbeeld een speedtest doet op je mobiel/5G. Er zal dan Odido Amsterdam staan ipv T-Mobile
Hoezo ben je tegen dat diversiteitsbeleid? Als wordt gezegd dat alle vogels welkom zijn, betekent dat toch niet dat jij als Indische vogel minder welkom bent dan anderen? Zolang je maar betaalt! En dan is het toch wel fijn als een bedrijf niet zegt, “oh maar dat is een kaketoe, die Aziatische vogel zullen we even extra screenen”
Ik denk dat je niet begrijpt wat ik hiermee bedoel. Of iig niet de strekking ervan.
Jou interpretatie op mijn tekst is hetgeen wat je net uitlegt.
Diversiteitsbeleid, hetgeen betekent dat iedereen welkom is ja. Het geslacht, geaardheid, kleur, denkwijze etc..
Waarom moet dit uitgedragen worden, waarom wordt dit door onze “strot” geduwd vanuit vele hoeken. Ik ben diversiteit moe. Kom van de schepen af, man/vrouw of wie dan ook moet gewoon zijn werk doen. Doe je het niet goed? Ben je weg. Nadeel is dat toen het diversiteitsbeleid kwam er meer vrouwen bijvoorbeeld aangenomen MOESTEN worden om meer, je raad het al, diversiteit te krijgen.
Een groot deel van de vrouwen kon het zware fysieke werk niet aan en dit moest worden opgevangen door de mannelijke medewerkers. Er werd gehuild, geklaagd etc. de vrouwen mochten blijven.
2 jonge mannelijke collega’s zijn ontslagen omdat ze het werk niet aan konden.. en ook van de 3 wc’s op de werkvloer voor 50 man waren we ook ineens 1 wc kwijt aan 1 vrouw.
Diversiteit ja, maar niet op de politieke manier, met mooie woorden en woke.
Als we dit willen oplossen moeten we stoppen met mensen in hokjes willen stoppen. Als je stopt met iemand een blanke man te noemen maar gewoon een man. Wereld van verschil.
My two cent
Wat een vreselijke naam. Gaat het op z’n Engels uitgesproken worden; ‘odaido’, of ‘odiedo’?
Misschien wel Ohdildo
Waar ik als Site Inspector / Field Engineer van 98 tot 2006 bij Proximus/Teledenmark/Ben/T-Mobile voor werk,zaam was, verdwijnen de magenta kleuren van de markt. Het hele T-Mobile netwerk is inmiddels verkocht aan Cellnex waar Odido gebruik zal maken van het bestaande infrastructuur. Waar we 2 decennia aan het netwerk hebben mogen sleutelen word teniet gedaan door investeerders/Commisarissen die het grote geld ruiken. Een grote domper voor alle collega’s die hier hard voor hebben gewerkt.
1 april ?
Okidoki???