Stapt Google voor zijn nieuwe smartphone over op keramiek?

Stapt Google voor zijn nieuwe smartphone over op keramiek?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kunt een smartphone van glas maken of van plastic, maar we zien ook steeds vaker dat gadgets van keramiek worden gemaakt. Google lijkt ook die kant op te willen met zijn Pixels. Naast de gadgets waarvan we wel weten dat ze komen, de tablet, de watch en Pixel 7, zouden er namelijk ook twee andere gadgets in de maak zijn. En de behuizing van een van die gadgets is van keramiek.

Nieuw toestel

Volgens de geruchtenlekker Digital Chat Station werkt Google met Foxconn aan twee nieuwe telefoons. Die worden niet in Vietnam, maar in China geproduceerd. Eén van de toestellen zou een vouwbaar exemplaar zijn. De andere zou een gadget zijn die gebruikmaakt van de Tensor 2-chip. Er zit een IMX787-sensor in, een 50MP-hoofdcamera en een behuizing van keramiek. Hiermee wordt gedag gezegd tegen glas en plastic.

Keramiek wordt niet heel veel gebruikt in smartphones. Het zat in de OnePlus X, maar het is niet het materiaal waar veel kleuren in mogelijk zijn. Mede hierdoor is het niet een enorm populaire keuze. We hebben laatst nog keramiek gezien bij de OPPO Find X5 Pro. OPPO koos voor dit materiaal om ‘warmte’ toe te voegen aan de normaliter wat ‘koude’ techproducten. Het gaat echter wel verder dan alleen een esthetische keuze.

Gerelateerde artikelen

Keramiek

Waarom Google voor keramiek zou kiezen, dat is onbekend. Toch heeft keramiek wel zo zijn voordelen. Zo zou het beter bestand zijn tegen krassen en vlekken, naast dat het kan zorgen voor een gestroomlijnde look. Ook zou het tweemaal sterker zijn dan een glazen paneel en tweemaal zo effectief om hitte af te drijven.

Geen slechte keuze dus, maar keramiek heeft ook nadelen. Zo zou het niet zo makkelijk te produceren zijn en dat soort hobbels zijn vaak niet bepaald duurzaam te noemen. Aan de andere kant: als het keramiek er uiteindelijk voor zorgt dat de telefoon wel weer langer meegaat, dan is het juist weer wel duurzaam. Ook is keramiek wat zwaarder dan glas, waardoor het ook het gewicht van het toestel kan doen toenemen.

Stapt Google voor zijn nieuwe smartphone over op keramiek?

Het is afwachten of het gerucht klopt, al zal het met alle gadgets die er nog aankomen wel even duren voordat Google zelf hier uitspraken over doet.

Wat vind jij, is keramiek een goed idee? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk