Sony kondigt Sony Xperia Z1 Compact en Sony Smartband aan (AW hands-on)

Sony kondigt Sony Xperia Z1 Compact en Sony Smartband aan (AW hands-on)

Sony Xperia Z1 Compact

Sony zet zijn succesreeks met de Z-lijn voort, het begon met de Xperia Z, daarna kwam de Xperia Z1 en vandaag is het doek van de Xperia Z1 Compact gehaald. Hiermee volgt Sony het voorbeeld van Samsung en HTC door van een vlaggenschip met een groot scherm een mini-versie uit te brengen. Maar Sony weet zich wel te onderscheiden doordat er geen concessies gedaan zijn gedaan aan de specificaties.

Z1 Compact

De Sony Xperia Z1 Compact heeft vrijwel dezelfde specificaties als de Sony Xperia Z1. Het enige verschil is dat het 4.3 inch-scherm met 720 x 1280 minder pixels heeft en dat de accu met 2300mAh kleiner is. Dat laatste is meer dan logisch want het toestel is kleiner en het scherm heeft dus minder energiebehoefte.

Sony Xperia Z1 Compact

Design

We hebben tijdens een preview het toestel al mogen bewonderen en Sony is er in geslaagd een net toestel neer te zetten. De Xperia Z1 Compact lijkt vanzelfsprekend heel erg veel op de Xperia Z1 met iets afgeronde hoeken en verder strakke uiterlijk. De Xperia Z1 Compact zal in vier kleuren beschikbaar zijn, deze kleuren zijn zwart,wit, roze en groen/geel. De zijkant van het toestel is matgoud, behalve van de zwart uitvoering. Ook de typische Xperia-powebutton is weer aanwezig.

Deze Sony Xperia Z1 Compact zal 13 januari in de voorverkoop gaan exclusief bij T-Mobile in alle kleuren behalve de geel/groene. Wanneer je een pre-order plaatst krijg je er een gratis headset (MDR10RC) van Sony bij. Op een later tijdstip zal dit toestel ook bij andere retailers en providers beschikbaar zijn.

Sony MDR 10rc

Een leuk aspect van de Sony Xperia Z1 Compact is dat er in de doos een extra kabel zit die de gebruikers van een BlackBerry of een iPhone helpt om alle gegevens over te zetten. Dat gebeurt in samenwerking met een speciale applicatie.

Sony Smartband

De Sony Smartband is een universele armband die je leven 'logt' in samenwerking met een applicatie op de telefoon. De Smartband is het eerste product uit de SmartWear-serie van Sony waarvan we dit jaar nog meer zullen horen en zien.

De Smartband is waterdicht en bestaat uit een siliconenband met daarin een heel klein apparaatje. Het kleine apparaatje is met een eenvoudige handeling uit de band te halen. De banden zijn verwisselbaar en straks per drie in verschillende kleuren te koop.

Smartband

Samen met de Lifelog-applicatie kan de Smartband bijhouden hoeveel je loopt, fietst of slaapt en waar je dat doet. Daarnaast kan het ook bijhouden welke games je gespeeld hebt en welke muziek je aan het luisteren bent. Ook van dat laatste zal de locatie worden bijgehouden.
Alle de te meten activiteiten zijn afzonderlijk aan- of uit te zetten in verband met de privacy. De band fungeert ook als afstandsbediening voor je muziek, door simpel op de band te tappen kun je de muziek harder en zachter zetten of een track doorspoelen. Er zit geen display op de Smartband maar wel een aantal LEDs, de belangrijkste communicatie zal worden gedaan door de trillingen van de Smartband.

Video

 

Beschikbaarheid

De Sony Xperia Z1 Compact zal te pre-orderen zijn vanaf 13 januari voor de prijs van Euro 549, exclusief bij T-Mobile . De uitlevering zou rond week 7 moeten beginnen.

De Sony Smartband is in het voorjaar verkrijgbaar in Nederland en Belgie voor een adviesprijs van Euro 99,-. In eerste instantie zal de Smartband in het zwart, wit en paars te verkrijgen zijn, later komen daar extra kleuren bij die los te koop zijn.

Lees meer over:
Sony Xperia Z1 Compact

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties