De tijd, inzichten bij het sporten, maar ook: slaapproblemen. Volgens deskundigen zorgen de slaapmetingen van smartwatches vaak voor onnodige zorgen, omdat de uitslagen niet altijd kloppen.

Lees verder na de advertentie.
Smartwatch = slaapstress?
Meer mensen melden zich bij slaapklinieken en dat zou al jaren gaande zijn. Onder andere de metingen van de smartwatch zorgt ervoor dat mensen denken dat er iets mis is, terwijl die metingen er heel vaak naast zitten. Dat stellen deskundigen tegen Nu.
Lees verder na de advertentie.
Je ziet inderdaad vaak dat je veel korter zou hebben geslapen dan in werkelijkheid het geval is. Of dat je bijna niet diep zou slapen. Hoewel een deel van de metingen en meldingen zeker kan zorgen voor een gezonder slaapritme, kan het ook te ver gaan.
Raymond Vogels van de Ruysdael Slaapkliniek zegt dat mensen te veel gefixeerd raken met de metingen van hun slaap. Hierdoor worden ze angstig en krijgen ze veel spanning te verduren. Dat allemaal terwijl ze een beeld van de perfecte slaap hebben dat helemaal niet bestaat. Als je horloge dan ook nog eens aangeeft dat je tien keer wakker was; dan stappen mensen al snel naar een arts. Of niet, maar dan ontwikkelen sommige mensen psychische problemen.
Lees verder na de advertentie.
Deskundigen denken dat vooral de slaapscore niet helpt en zien die liever verdwijnen, omdat slaap voor iedereen verschillend is en de metingen zeker niet altijd betrouwbaar zijn. Mocht je dus je slaapscore zien en je zorgen maken, check dan eerst eens goed hoe je je voelt. Ben je wel ontzettend moe, dan is het verstandig om een arts te raadplegen. Zorg vooral dat de arts je raadgever is en niet je smartwatch, die niet voor niets de melding heeft dat het geen medisch apparaat is.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten