'Samsung Galaxy S20-verkoop krijgt dreun, Galaxy Z Flip verkoopt goed'

'Samsung Galaxy S20-verkoop krijgt dreun, Galaxy Z Flip verkoopt goed'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung-verkoop

Gesloten winkels; een productie die gedeeltelijk stilligt en consumenten die de aankoop van een nieuwe telefoon liever uitstellen. Dat is waar smartphonefabrikanten de afgelopen maanden en de komende tijden mee afrekenen. Het Zuid-Koreaanse Econotimes deelt verkoopcijfers van Samsung die gelden voor het eerste kwartaal van 2020, en hoewel Samsung niet de grootste klappen krijgt als gevolg van de coronacrisis, is het effect wel degelijk te zien.

De verkoop van-telefoons is dit eerste kwartaal met 22,4 procent gedaald wereldwijd en Samsung zag de verkoop in maart dalen met 4,3 procent ten opzichte van februari. Momenteel krijgt de Europese en de Amerikaanse verkoop de grootste klappen, terwijl concurrent Huawei in China zijn verkoop in maart opnieuw zag stijgen met 26,6 procent ten opzichte van februari. China is minder hard en eerder getroffen door het coronavirus dan westerse landen.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

S20 en Z Flip

Samsung merkt de impact van de crisis in het bijzonder bij de verkoop van zijn nieuwe S20-vlaggenschepen, want in vergelijking met de S10-reeks van vorig jaar verkocht het bedrijf dit keer 35 procent minder toestellen in dezelfde periode.

De vouwbare Samsung Galaxy Z Flip doet het dan weer wel goed, want Samsung heeft ondertussen 230.000 toestellen verkocht en zag een toename van 56,1 procent in zijn verkoop in maart, vergeleken met februari. Als je weet dat de Galaxy Fold een heel jaar nodig had om 400.000 exemplaren te verkopen, dan kan je zeggen dat de Z Flip het goed doet. Dat komt mogelijk door het toegankelijkere prijskaartje van de telefoon, maar anderzijds krijgt het toestel ook niet te maken met dezelfde kinderziekten als de Fold. Ontdek hier onze review van de Samsung Galaxy Z Flip.

Officiële foto's van de Samsung Galaxy Z Flip

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk