Samsung stuurt teaser uit voor Exynos-chipset van de Galaxy Note 10

Samsung stuurt teaser uit voor Exynos-chipset van de Galaxy Note 10

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Exynos 9825

Eind 2018, tijdens de Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco, liet Samsung voor het eerst de Exynos 9820-chipset zien. Toentertijd was het al bekend dat deze SoC (system-on-chip) ontwikkeld was om voor de Samsung Galaxy S10-serie te dienen. Ten tijde van het event was het een van de eerste high-end chipsets die we zouden zien voor 2019. Het was opvallend om te zien dat deze nog gebruikmaakte van oudere Cortex-A75 rekenkernen, terwijl de Qualcomm Snapdragon 855 al gebruikmaakt van de Cortex-A76-kernen. Ook zijn er twee (sterke) Mongoose 4-kernen aanwezig en twee Cortex-A55 kernen. Voor in de Samsung Galaxy Note 10 zou er gewerkt worden aan de nieuwere en snellere Exynos 9825-processor.

Samsung Exynos 9825 teaser Unpacked

Via deze link kan je het filmpje in de tweet bekijken.

Het is niet de eerste keer dat de Exynos 9825 voorbijvliegt, de naam verscheen eerder namelijk al in een Geekbench-rapport. Verrassend was de stilte vanuit Samsungs Exynos-chipdivisie. Stilte die vrijdag in de ban is gedaan. Via Twitter is er namelijk een teaser geplaatst van de nieuwe Exynos-chipset. Over welke chipset het precies gaat wordt niet gesproken in de video. Wel geeft het aan dat het om een geëvolueerde, next-level en intelligente processor gaat. Verder is in de video af te lezen dat de chipset op 7 augustus gelanceerd zal worden, precies de dag van het Unpacked-event voor de Note 10-serie. Is dat geluk? Waarschijnlijk niet, dus zullen we deze chipset vermoedelijk in de Note 10-serie terugvinden.

Wat is er nieuw?

Samsung heeft weliswaar een teaser geplaatst voor de nieuwe chipset, maar het laat nog veel ruimte over voor de wijzigingen die het daadwerkelijk heeft doorgevoerd. Het is mogelijk dat het gaat om een doorontwikkeling van de 9820, maar het zou uiteraard ook kunnen gaan om een nieuwe chipset. Voor de eindgebruiker valt het te hopen dat Samsung het batterijverbruik van de SoC binnen de perken weet te houden, dat viel namelijk tegen in onze review van de Samsung Galaxy S10. Er zou in elk geval één wijziging zijn uitgelekt die dit mogelijk moet maken: een nieuw productieprocedé. In plaats van het 8nm-procedé van de huidige Exynos 9820, zou de nieuwe chipset op 7nm gebakken worden.

Daarmee is de lijst met specificaties voor de Note 10 van Samsung zo goed als afgerond. Naast het grote (randloze) scherm, vinden we intern 8 GB RAM en 256 GB UFS 3.0-opslag. Verder zien we een 3.500mAh-batterij, die opgeladen kan worden met maximaal 45W – er zal vermoedelijk een 25W oplader in de doos zitten. Draadloos opladen gaat ten slotte met maximaal 12W, aldus eerdere geruchten. Het kleinere toestel krijg een adviesprijs mee van 999 euro en zal vanaf 23 augustus in de winkelschappen liggen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk