Oreo-update Samsung Galaxy S8 en S8+ in Nederland van start

Oreo-update Samsung Galaxy S8 en S8+ in Nederland van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Reboots

Begin deze maand startte eindelijk de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. In landen als Turkije, Noorwegen, India, België, Duitsland, Frankrijk, en Polen ontvingen de gebruikers van de Samsung Galaxy S8 een update naar Android 8.0. Samsung had ook aan Androidworld laten weten dat Nederland spoedig aan de beurt zou zijn om de update te ontvangen.

Daarna kwam het bericht dat de uitrol van Android 8.0 Oreo plotseling gestopt was. Het bestand G950/G955-FXXU1CRAP was van de update-servers verdwenen zodat het niet meer gedownload kan worden door gebruikers. De reden hiervoor was dat bij een flink aantal gebruikers het toestel zonder reden opnieuw opstartte. Samsung besloot om eerst de reden voor deze reboots te onderzoeken en herstellen waarna de update hervat zou worden. Dat moment is aangebroken.

Update downloaden

De update komt nu weer bij vele S8- en S8+-bezitters binnen. Hou er rekening mee dat de verspreiding van een nieuwe software-update altijd gefaseerd verloopt, zodat er gekeken kan worden of er geen bugs zijn. Het kan dus zijn dat een vriend(in) de update al binnen heeft, maar jij nog niet. Het is een kwestie van geduld alvorens hij ook bij jou binnenkomt. Het downloaden van de update kun je het beste via een wifi-verbinding doen. Zorg er daarnaast voor dat je S8 opgeladen is alvorens de update te installeren.

Duurt het te lang, dan kun je nog altijd je Samsung-toestel verbinden met de PC en checken in de software van Samsung of de update uitgerold wordt.

Bedankt voor de screenshot Stefan en alle andere tipgevers!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk