‘Samsung Quick Share: sneller delen tussen Galaxy-smartphones’

‘Samsung Quick Share: sneller delen tussen Galaxy-smartphones’

Samsung Quick Share

Voor het delen van bestanden, kan je uiteraard gebruikmaken van clouddiensten zoals Google Drive en Dropbox. WhatsApp limiteert bestandsoverdracht tot 100MB en comprimeert alle foto’s die je via de chatdienst naar een andere persoon verstuurd. Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat Google werkt aan een opvolger van Android Beam: een manier om bestanden draadloos te delen. Android 10 is de eerste versie van het besturingssysteem zonder de functionaliteit – Nearby Sharing lijkt daar in de toekomst voor in te vallen. Ook Samsung werkt aan een Beam-vervanger genaamd Quick Share, voor Galaxy-smartphones.

Quick Share voor Galaxy-telefoons

Andere gebruikers moeten ook een Galaxy-telefoon in bezit hebben

XDA kreeg toegang tot een APK-bestand van Samsungs Quick Share-dienst. Hoewel ze de applicatie draaiend kregen, werkte de deelfunctionaliteit (nog) niet. Zo gek ook niet, de applicatie is voor een andere telefoon gemaakt. Vermoedelijk wordt de Quick Share-dienst aangekondigd tezamen met de Galaxy S20-serie. Gelukkig geeft de app wel inzicht in een aantal functionaliteiten van de ‘deeldienst’. Zo zal het delen van de bestanden verlopen via de Smart Things-cloud: Samsungs platform voor verbonden apparaten. Gebruikers kunnen per dag 2 GB versturen, per stuk zijn de bestanden gelimiteerd tot 1 GB.

Samsung-contacten

Voor het versturen van de bestanden kan je kiezen uit twee smaken. Als gebruikers in de buurt zijn van andere Galaxy-telefoons, dan verschijnen ze in het Quick Share-overzicht. Vervolgens kan er de keuze worden gemaakt om bestanden te delen aan de Galaxy-telefoon van contacten, of alle Galaxy-toestellen in de omgeving. Een ontvanger van bestanden, heeft dezelfde opties tot zijn beschikking. Zo kunnen kwaadwillende niet zomaar bestanden versturen naar andere Galaxy-telefoons. Mogelijk werkt het delen van bestanden in de toekomst ook met televisies die aangesloten zijn op het Smart Things-platform.

Quick Share voor Galaxy-telefoons

Samsung limiteert het delen van bestanden tot 2 GB per persoon, per dag

Volgens de nieuwsbron, zou de gebruikte applicatie afkomstig zijn van de Samsung Galaxy S20+ 5G. Telefoons die momenteel de beschikking hebben over One UI 1.0, 1.5 of 2.0 hebben de Quick Share-app nog niet in de applade. Gezien Samsung de S20-serie op 11 februari wordt gelanceerd, is de kans groot dat de app pas na het lanceringsevenement voor oudere One UI-gebaseerde telefoons beschikbaar komt. Met Quick Share volgt Samsung een trend, die in gang is gezet door de samenwerking tussen OPPO, Vivo en Xiaomi. Google vult het plaatje aan met een dienst die vermoedelijk voor alle Android-telefoons beschikbaar zal komen.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties