Samsung One UI 5 voor de Galaxy S22: dit zijn de eerste beelden

Samsung One UI 5 voor de Galaxy S22: dit zijn de eerste beelden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een bètaversie van One UI 5 voor de Galaxy S22 uitgebracht. Deelnemers aan deze bètaversie kunnen de gebruikersinterface en aanpasbare functies van de nieuwste softwareschil alvast uitproberen op de S22.

Android 13 op de Galaxy S22 

Samsung stelt elk jaar een testversie van zijn nieuwste softwareschil beschikbaar voor de nieuwste vlaggenschepen. Dit jaar gaat het om One UI 5 dat is gebaseerd op Android 13. Die software kan vanaf nu op de Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra getest worden.

Een bijkomend voordeel van het vrijgeven van een bètaversie van One UI is dat de eerste beelden van de software beschikbaar komen. Hieronder krijg je alvast, van Samsung, een voorproefje van de nieuwe gebruikersinterface en functies.

Kleurenpaletten, widgets en meldingen

De Kleurenpalet-functie krijgt in One UI 5, gebaseerd op het Material You themasysteem van Google, krijgt een upgrade. Gebruikers krijgen in One UI 5 de beschikking over 16 vooraf ingestelde kleurthema's op basis van hun achtergrond en 12 extra kleuropties voor hun startschermen, pictogrammen en snelle instellingen.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast kunnen gebruikers hun startschermen verder aanpassen door widgets van dezelfde grootte op één locatie te stapelen. Zo kan er volgens Samsung ruimte bespaard worden en een strakkere, meer georganiseerde geheel worden gecreëerd.

One UI 5 biedt ook een eenvoudigere manier om meldingen voor verschillende apps aan te passen. Zo kan er onder andere via nieuwe bedieningselementen meldingen van bepaalde apps makkelijker geblokkeerd worden.

Samsung One UI 5 voor de Galaxy S22: dit zijn de eerste beelden

Geluiden en trillen

In One UI 5 heeft Samsung de instellingen van geluid en trillen ook onder handen genomen. Zo zijn de menu's die toegang bieden tot alle beltonenvolumes en trillingsintensiteiten vereenvoudigd.

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe functie in Android 13 is de mogelijkheid om per app in te kunnen stellen in welke taal ze wordt weergegeven. Samsung neemt deze functie in One UI 5 over. Galaxy-gebruikers kunnen straks hun voorkeurstaal aanpassen voor verschillende apps. In Instellingen kan er dan aangegeven worden welke taal voor welke app gebruikt moet worden.

Samsung One UI 5 voor de Galaxy S22: dit zijn de eerste beelden

Uitgebreide wifi-instellingen

De wifi-instellingen zijn ook onder handen genomen en niet zo'n klein beetje ook. Zo zijn er een nieuwe ontwikkelaarsopties onder Instellingen -> Wi-Fi -> Intelligent Wi-Fi. Dat ontdekte Android Police. Gebruikers krijgen toegang door tien keer op het onderdeel Intelligent Wi-Fi-versie te tikken. Ze moeten dit elke keer doen als ze toegang willen tot de opties.

De ontwikkelaarsopties bieden gebruikers voornamelijk verschillende diagnostische inzichten over de kwaliteit van de verbinding van hun apparaat, het actieve wifi-netwerk en de ontvangst van aangrenzende netwerken.

Meer nieuwe functies

Samsung geeft aan dat er nog veel meer nieuws op komst is in One UI 5, onder andere op het gebied van cameramogelijkheden en toegankelijkheidstools. Zo is er een nieuw pictogram in de Pro- en Pro Video-modus en die geeft handige tips en trucs voor het gebruik van de verschillende lenzen, functies en bedieningselementen.

Gerelateerde artikelen

Er is ook een nieuw dashboard die de beveiligingsstatus van de telefoon weergeeft. Er is te zien of er beveiligingsproblemen zijn en dan zijn er aanbevelingen om deze op te lossen. One UI 5 brengt ook meer toegankelijkheidsopties om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om met hun apparaten te communiceren. Zo is er de functie Vergrootglas waarmee gebruikers beter moeten kunnen lezen, terwijk verschillende soorten gesproken hulp, zoals audiobeschrijvingen van video's en het hardop uitspreken van toetsenbordinvoer, gebruikers moet helpen om makkelijker te navigeren.

Samsung One UI 5 voor de Galaxy S22: dit zijn de eerste beelden

Beschikbaarheid

One UI 5 is in eerste instantie beschikbaar voor de Galaxy S22-serie in de Verenigde Staten, Duitsland en Zuid-Korea. In andere regio's staat de lancering gepland voor de komende maanden. Geïnteresseerden kunnen zich zoals gewoonlijk via de Samsung Members-app aanmelden voor het bètaprogramma. Daarna kunnen ze de bètafirmware downloaden.

De stabiele update voor One UI 5.0 komt vermoedelijk later dit jaar naar de S22-serie, en die was vorig jaar in oktober. Krijgt jouw Samsung-telefoon Android 13? Dat lees je hier. Wat wil jij graag zien in One UI 5.0? Laat het ons weten in de reacties.

Alles over Android 13 en One UI 5
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie ze zijn. De S22 Plus heeft dan ook een groot 6,6 inch scherm met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz, de snelle Exynos 2200 en uitstekende camera's.

Vanaf 1049 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk