'Samsung brengt Android 13-update uit vanaf 17 oktober'

'Samsung brengt Android 13-update uit vanaf 17 oktober'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn Galaxy S22-serie vanaf 17 oktober bijwerken met de grote One UI 5-update die gebaseerd is op Android 13. Met de update komen verbeteringen voor widgets, meerdere gebruiksprofielen, extra opties voor het kleurenpallet en meer

Samsung One UI 5-update

Samsung werkt al langer aan zijn eigen interpretatie van Android 13 die One UI 5 zal heten. Volgens de geruchtenverspreider SuperRoader mogen gebruikers zich van 17 tot 19 oktober warm maken voor de Android-13 update op hun telefoons. De update verschijnt als eerste op de Galaxy S22, de S22 Plus en S22 Ultra.

Deze maand kregen we ook de eerste beelden te zien van nieuwe functies. Samsung-telefoons krijgen meer verschillende thema's in het Kleurenpallet dat is gemaakt op basis van Googles Material You. Verder laat het merk gebruikers toe om meerdere widgets op elkaar te stapelen op het startscherm als ze dezelfde grootte hebben. Er komt ook meer manieren om het gedrag van meldingen aan te passen voor elke app.

Camerahulp, beveiliging en profielen

Daarnaast heeft Samsung het instellingenmenu voor 'Geluid en trillen' vereenvoudigd en je kan nu voor elke app afzonderlijk de taal kiezen. Een belangrijk aspect van een smartphone is ook de camera, en voortaan is er in de camera-app meer informatie te zien over het gebruik van de verschillende lenzen en modi. Verder kan je straks ook met meerdere personen een telefoon gebruiken dankzij de ondersteuning voor profielen. Gebruikersprofielen maken in feite al langer deel uit voor Android, maar Samsung heeft de functie altijd links laten liggen.

Maar natuurlijk gaat veiligheid nog altijd boven alles. Samsung introduceert een nieuw menu 'Beveiliging en privacy' dat de beveiligingsstatus van je telefoon weergeeft. Als er problemen zijn, zoals een verouderde softwareversie, dan reikt het menu de juiste oplossing aan.

Als Samsung zijn Galaxy S22-serie vanaf 17 oktober wil bijwerken, dan komt deze update een maand eerder vergeleken met vorig jaar. Wat vind jij de interessantste verbetering in One UI 5, en zijn er nog andere functies die je graag wil zien met deze update? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk