Samsung Galaxy Z Flip 5G officieel: met Snapdragon 865 Plus en 5G

Samsung Galaxy Z Flip 5G officieel: met Snapdragon 865 Plus en 5G

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Z Flip 5G

Samsung verrast met de lancering van zijn Galaxy Z Flip 5G. Dat is een nieuwe variant van de Z Flip die in februari is aangekondigd als een goedkoper vouwbaar alternatief voor de Galaxy Fold. Eerst werd gedacht dat Samsung de lancering van deze 5G-variant voor zijn Unpacked-evenement van 5 augustus ging houden, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

De Z Flip 5G volgt grotendeels het succesvolle recept van de Z Flip, want de specificaties blijven grotendeels ongewijzigd. Op zijn kleur na heeft de telefoon ook hetzelfde uiterlijk en de clamshell-vorm waarin hij vouwt is ongewijzigd gebleven. Je kan hier alle eigenschappen van de originele Z Flip ontdekken, maar in dit artikel focussen we op de verschillen.

> Ontdek hier de kenmerken van de Samsung Galaxy Z Flip

Beelden van de telefoon

Chipset en 5G

De Z Flip 5G heeft de verbeterde Qualcomm Snapdragon 865 Plus onder motorkap, en dat is een overklokte versie van de Snapdragon 865. Het apparaat heeft nog steeds 8 GB RAM en 256 GB opslag zoals zijn voorganger, maar hij biedt uiteraard ondersteuning voor het snellere 5G-internet met uitzondering van mmWave 5G dat nog in weinig landen beschikbaar is.

Beelden van de telefoon

De Z Flip 5G komt ook met Android 10 en Samsungs speciale Flex mode-software. Die zorgt ervoor dat het scherm handig in twee wordt verdeeld om efficiënter te werken. Samsung maakt bekend dat Flex mode nu ook werkt met YouTube zodat je in de bovenste helft van het scherm naar filmpjes kan kijken en in de onderste helft door YouTube-content kan scrollen. Er is daarnaast ook een verbeterde integratie van de functie voor de camera-app. Tot slot is het ook mogelijk om twee-apps tegelijk in splits-screen te openen. Zo kan je bijvoorbeeld door de galerij bladeren en een foto in één klap versturen met de berichten-app.

Beschikbaarheid

De Z Flip 5G verschijnt in de kleuren Mystic Grey en Mystic Bronze voor 1449,99 dollar. De 4G-versie was oorspronkelijk voor 1500 euro bij ons te koop. Het is nog niet bekend of we in Nederland ook deze Z Flip 5G mogen verwelkomen, maar we werken dit artikel bij zodra we er meer over weten.

De plotselinge aankondiging van de Z Flip schept ook onduidelijkheid over de apparaten die Samsung zal aankondigen tijdens het Unpacked-evenement. Het bedrijf maakte toen bekend dat er vijf nieuwe apparaten worden voorgesteld, maar de algemeen werd verwacht dat de Z Flip 5G bij die aankondigingen zou horen. Nu lijkt het erop dat de vouwbare Z Fold 2 van de meeste aandacht zal mogen genieten samen met de Note 20-toestellen.

Samsung Galaxy Z Flip 5G officieel: met Snapdragon 865 Plus en 5G

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk