Samsung Galaxy Tab S6 officieel: high-end tablet met in-screen vingerafdrukscanner

Samsung Galaxy Tab S6 officieel: high-end tablet met in-screen vingerafdrukscanner

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is de opvolger van de Samsung Galaxy Tab S4. Inderdaad, de naam Samsung Galaxy Tab S5 is overgeslagen omdat Samsung eerder dit jaar de Samsung Galaxy Tab S5e als tussenmodel uitbracht en geen verwarring wilde creëren door het uitbrengen van een Tab S5.

De Samsung Galaxy Tab S6 beschikt over een vernieuwde S Pen en is de eerste Samsungtablet met een dual camera waarvan eentje een Ultra Wide Angle-lens heeft en een in-screen vingerafdrukscanner.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Tab S6

S Pen

Samsung heeft ook dit jaar de S Pen waarmee je de tablet kan bedienen verbeterd. Deze stylus was in eerste instantie bedoeld als een schrijf- en tekeninstrument maar is in de loop van de jaren steeds verder ontwikkeld. Met de komst van de Galaxy Tab S6 is de S Pen uitgegroeid tot afstandsbediening met draadloze oplaadmogelijkheden.

De afstandsbedieningfunctie van de S Pen maakt gebaren mogelijk en werkt tot ongeveer 10 meter in een open ruimte. Dit heet Air actions en laat je de tablet bedienen vanaf een afstand. Zo kun je met gebaren via de stylus selfies en video's maken of een volgende slide in een Powerpoint-presentatie op het scherm tevoorschijn toveren, zonder de tablet te hoeven aanraken. De S Pen is daarnaast draadloos op te laden. In 10 minuten heb je de tablet voor 10 uur gebruik opgeladen.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Tab S6

Aantekeningen maken met de S Pen is ook verbeterd. Handgeschreven Samsung Notes kun je nu met één klik converteren naar digitale tekst of converteren naar een Microsoft Word-bestand. Verder kun je tijdens het kijken van een video ook snel notities of schetsen maken omdat je de transparantie van Samsung Notes kunt aanpassen. Zo kun je dus op hetzelfde scherm een video bekijken en aantekeningen maken.

DeX

Naast de S Pen heeft Samsungs DeX ook een upgrade gekregen. DeX kan je aan de hand van je smartphone een monitor ombouwen tot een desktopinterface. In combinatie met de aan het nieuwe, speciale Book Cover-toetsenbord toegevoegde DeX-functietoets, start en sluit je DeX met een enkele tik op een toets.

Dit toetsenbord heeft ook een verbeterde S Pen-houder en een vrije hoek-standaard. Waar de Tab S4 dienst doet als een reusachtige touchpad, heeft het Book Cover deze in het toetsenbord geïntegreerd.

Foto van de Samsung Galaxy Tab S6

Camera

De Tab S6 is de Samsung-tablet met een de eerste dual camera met Ultra Wide-lens. Deze lens legt landschappen vast met een gezichtsveld van 123 graden. De NPU (neural processing unit) van de Snapdragon 855 kan de foto's verbeteren. Er is een 13 MP-camera en een 8 MP-camera waarmee je dus extra brede foto's kunt maken maar ook bokeh-foto's kunt schieten. Bij de laatste wordt de achtergrond van een object of persoon vervaagd.

Gaming en Netflix

Samsung zet net als vele andere fabrikanten ook in op gaming en heeft daarom een Game Booster met AI-mogelijkheden aan het apparaat toegevoegd. Deze moet de game-ervaring op Galaxy Tab S6 optimaliseren en screen lag minimaliseren. Dankzij de samenwerking met Discord, heb je via Game Launcher toegang tot nieuwe live chat-functies, zodat je tijdens het gamen met je teamgenoten een strategie kunt bedenken.

Via de Finder kun je meteen door Netflix- en Spotify-content bladeren en YouTube-video’s bekijk je zonder advertenties dankzij 4 maanden gratis YouTube Premium. Normaal gesproken kost deze dienst 11,99 euro per maand.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Tab S6

Overige specificaties

De Samsung Galaxy Tab S6 heeft een 10,5-inch Super AMOLED-scherm, gecombineerd met vier luidsprekers van AKG en Dolby Atmos en draait op de Snapdragon 855-chipset. De Tab S6 is tevens de eerste Samsungtablet met een in-screen vingerafdrukscanner. Je kan de tablet ook ontgrendelen door tweemaal op het scherm te tikken. Verder is er een 7.040 mAh-accu voor de tablet en een 0.35 mAh-accu voor de S Pen.

De Tab S6 heeft ondersteuning voor AR Core waardoor je AR-apps op de tablet kunt gebruiken en kan ook als hub fungeren om alle apparaten met SmartThings te beheren. De beveiligingsoplossing Samsung Knox, Bixby en Daily Board zijn ook van de partij.

De Tab S6 draait op Android 9.0 Pie met One UI en komt in aanmerking voor Android 10 Q. Daarnaast krijgt de tablet één keer in de drie maanden een beveiligingsupdate.

Samsung Galaxy Tab S6 kopen

De Samsung Galaxy Tab S6 ligt vanaf 23 augustus in de winkels en is verkrijgbaar in de kleuren Mountain Gray, Cloud Blue, Rose Blush. Er zijn twee wifi-varianten, één met 6 GB RAM en 128 GB opslag en één met 8 GB RAM en 256 GB opslag. De eerste kost evenveel als zijn voorganger, namelijk € 699. De tweede kost € 779. De LTE-versie met 128 GB opslag heeft een adviesprijs van € 799. Het speciale Book Cover-toetsenbord kost € 179.

Als je de Galaxy Tab S6 nu al besteld ontvang € 100,- extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de oude smartphone of tablet.

Foto van de Samsung Galaxy Tab S6

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk