Samsung Galaxy S6: "Qualcomm maakt speciale uitvoering Snapdragon 810 voor Samsung"

Samsung Galaxy S6: "Qualcomm maakt speciale uitvoering Snapdragon 810 voor Samsung"

Samsung Galaxy S6

Samsung zou hebben besloten om de Samsung Galaxy S6 uitsluitend te voorzien van de eigen Exynos-chipsets in verband met de oververhittingsproblemen. Qualcomm zegt echter dat er niets aan de hand is en geeft als voorbeeld de LG G Flex 2 die ook voorzien is van de Snapdragon 810-chipset.

LG heeft echter voor de LG G Flex 2 maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat het toestel oververhit raakt. Zo zou het toestel onder andere het scherm minder helder zetten en de processor langzamer maken wanneer het toestel warm wordt. Hoe dan is het warm worden van het toestel een teken van inefficiëntie en zorgt het er voor dat de accu sneller leegraakt.

Speciale uitvoering

Ondanks dat Qualcomm de problemen ontkent, meldt de Wall Street Journal dat er een speciale uitvoering van de chipset gemaakt wordt voor de Samsung Galaxy S6. Dit zou zijn om te voorkomen dat Samsung volledig overstapt op het gebruik van de eigen Exynos-chipsets. De vraag is dan ook of Samsung hierop ingaat, of dat het bedrijf toch liever zijn eigen chipsets inzet. Dat laatste lijkt zeker niet onwaarschijnlijk.

Aankondiging op Mobile World Congress?

Vorig jaar kondigde Samsung de Samsung Galaxy S5 aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De jaren daarvoor werden nieuwe vlaggenschipversies uit de Galaxy S-serie tijdens een apart evenement gelanceerd. Volgens Samsung was dit omdat het bedrijf de nieuwe toestellen liever wilde aankondigen vlak voordat het toestel daadwerkelijk op de markt zou verschijnen, maar de extra aandacht van een eigen evenement zal de grootste producent van Android-toestellen ook zeker niet slecht uitkomen.

Vooralsnog zeggen de laatste geruchten dat Samsung het toestel op 2 maart tijdens een persconferentie in Barcelona aan zal kondigen.

Bron: PhoneArena

Samsung Galaxy S6
2600 mAh
5.1 inch - 2560x1440 px
32/64/128 GB
Exynos 7420

Meer info

Samsung Galaxy S6
2600 mAh
5.1 inch - 2560x1440 px
32/64/128 GB
Exynos 7420

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties