Samsung rolt Android 13 uit voor Galaxy S22-serie in Nederland

Samsung rolt Android 13 uit voor Galaxy S22-serie in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 13 rolt uit voor de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en S22 Ultra. Samsung is hiermee, na Google, wederom de eerste fabrikant die deze Androidversie uitrolt naar zijn telefoons.

Wat is One UI 5?

Samsungs One UI 5.0-softwareschil is gebaseerd op Android 13. Deze softwareschil is volgens Samsung zo ontworpen zodat je meer opties hebt om je Galaxy-telefoons te personaliseren. One UI 5 heeft onder andere een nieuwe look en feel voor een soepelere gebruikerservaring. Van duidelijke en eenvoudige pictogrammen tot een gestroomlijnd kleurenschema. Verder zijn de meldingen in One UI 5 intuïtiever gemaakt, waardoor ze in één oogopslag te lezen zijn. De knoppen voor het beantwoorden en weigeren van oproepen zijn duidelijker zichtbaar in een nieuw pop-up call-scherm.

​Naast het uiterlijk van One UI 5 zijn de mogelijkheden voor personalisatie ook een belangrijk onderdeel van in de nieuwe softwareschil. De Video Wallpaper van de Good Lock-app is nu direct beschikbaar op het vergrendelscherm. Met slechts een paar tikken kun je een video bijsnijden om deze op je vergrendelscherm in te stellen. Je kunt het vergrendelscherm ook persoonlijker maken door de achtergrond, de klokstijl en de pop-ups voor meldingen allemaal vanaf één scherm aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Samsung rolt One UI 5 nu uit

Dit en meer nieuwe mogelijkheden komt vanaf deze maand naar Galaxy-telefoons. We gingen er vanuit dat Samsung zijn Galaxy S22-serie de primeur zou geven, en die aanname wordt nu werkelijkheid. Vele tipgevers waaronder GertuZz melden ons dat de update nu binnenkomt op hun Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. De update is bijna 3 GB groot, dus een wifiverbinding is aan te raden om de update te downloaden. Onderaan dit artikel vind je de complete changelog van de update met alle nieuwe mogelijkheden. Bedankt Rick!

Android 13 downloaden

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S22-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Krijg jij de update binnen op je Galaxy S22? Stop dan met wat je aan het doen bent, druk op updaten en laat het ons weten in de reacties. Heb je een andere Samsungtelefoon en ben je benieuwd of deze ook in aanmerking komt voor Android 13? Dit zijn onze verwachtingen.

Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie ze zijn. De S22 Plus heeft dan ook een groot 6,6 inch scherm met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz, de snelle Exynos 2200 en uitstekende camera's.

Vanaf 1049 euro

Winkelen op:

Bedankt GertuZz, Sebastiaan, Marco, Peter, Rick en alle anderen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk