Samsung Galaxy S21 FE ontvangt beveiligingsupdate van februari

Samsung Galaxy S21 FE ontvangt beveiligingsupdate van februari

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S21 FE kan aankomende weken de beschikking krijgen over een nieuwe software-update. De software-update brengt een beveiligingspatch om meer dan zestig privacy- en beveiligingsproblemen te verhelpen.

Samsung Galaxy S21 FE update

De nieuwe update voor de Samsung Galaxy S21 FE heeft firmwareversie G990BXXS1BVB3 en omvat, naast de beveiligingspatch, ook bugfixes en verbeteringen die ervoor moeten zorgen dat de stabiliteit van het toestel verhoogt wordt. De update kan je de komende dagen of weken op je toestel verwachten. Deze update is overigens één van velen die nog zullen volgen. Samsung heeft de Galaxy S21 FE namelijk meegenomen in de lijst van smartphones die van het Zuid-Koreaanse bedrijf maar liefst vier grote Android-upgrades zal krijgen én (minimaal) vijf jaar aan beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Nu (wel) een goede deal

Het verhaal van de Galaxy S21 FE is een beetje ingewikkeld. In het kort: De S FE-lijn (Fan Edition) moet de premium ervaring van de Galaxy S-serie bieden, voor een betaalbare prijs. Hiervoor lever je kleine dingen in ten opzichte van de reguliere S-serie. Zo had de S20 FE een plastic achterkant, in plaats van het glas van de Galaxy S20 en had het toestel iets minder werkgeheugen. Daarentegen had het toestel wel weer een snellere chipset.

Samsung Galaxy S21 FE ontvangt beveiligingsupdate van februari

Na de Galaxy S21 vorig jaar, was het vervolgens wachten op de S21 FE. Deze kwam, door een wereldwijd chiptekort, echter niet uit in het najaar van 2021, maar 'pas' afgelopen januari. Op dat moment was de S21 al tot dusver in prijs gezakt, dat de S21 FE duurder was dan de reguliere S21. Het toestel was dan ook moeilijk aan te raden. In onze review over de Samsung Galaxy S21 FE zat Claudia dan ook het volgende dwars:

Toch zit de adviesprijs mij dwars. In 2020 was de Galaxy S20 FE de ontzettend goede prijsvechter in zijn segment, en stak met kop en schouders erboven uit. Met de S21 FE is dat toch wel een ander verhaal. We krijgen met de S21 FE een soortgelijke telefoon ruim anderhalf jaar later te zien. Dat voelt als a 'little too late'. Daarnaast is de concurrentie zo hevig en staat de lancering van de S22-serie ook voor de deur. Vooral de S22 zal, net als de S21, gaan concurreren met de S21 FE. Het is druk in het smartphonelandschap en de S21 FE lijkt door zijn prijs onder te sneeuwen.

Quote uit de Galaxy S21 FE-review

De S21 FE is nu echter enorm in prijs gezakt en koop je op dit moment al vanaf zo'n 580 euro. En voor dat geld is het toestel nu eigenlijk één van de beste op de markt. Daarnaast is het toestel op enkele fronten beter dan de reguliere S21. Zo heeft het toestel een snellere chipset en een grotere batterij. Zeker de moeite waard dus.

Terug naar de update

De update voor de Galaxy S21 FE moet, zoals hierboven al eerder gemeld, aankomende dagen of weken verschijnen. Je kunt handmatig checken of je de update al binnen hebt. Dit doe je als volgt: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op je Samsung Galaxy S21 FE? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE maakt deel uit van de Galaxy S21-serie, en komt met sterke specificaties voor een lager prijskaartje. De telefoon heeft een 6,4 inch fullHD+ AMOLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid en is de eerste Samsung die standaard met het nieuwe Android 12 wordt geleverd.

Vanaf € 749

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk