'Samsung Galaxy S20-reeks: alles bekend over de camera's

'Samsung Galaxy S20-reeks: alles bekend over de camera's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20-reeks camera

Een van de belangrijke aspecten van de aankomende S20-vlaggenschepen is de camera-opstelling die we mogen verwachten. De S20, S20 Plus en S20 Ultra 5G krijgen elk een andere opstelling. Alle informatie over de camerasensors is gelekt door XDA Developers, dat eerder foto's van de S20-reeks kreeg toegestuurd, en de informatie werd aangevuld door de bekende geruchtenverspreider Ice universe.

Hieronder zie je alvast een handig overzicht van de camerasensors alvorens we meer informatie geven bij de verschillende camera's:

Samsung Galaxy S20:

> 12 MP hoofdcamera

> 64 MP telecamera met 3x optische zoom

> 12 MP groothoekcamera

Samsung Galaxy S20 Plus

> 12 MP hoofdcamera

> 64 MP telecamera met 3x optische zoom

> 12 MP groothoekcamera

> ToF-camera

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

> 108 MP hoofdcamera

> 48 MP telecamera

> 12 MP groothoekcamera

> ToF-camera

Samsung Galaxy S20 (Plus)-camera

Laat ons eerst naar de gelekte informatie over de S20 kijken, die de rol van de Samsung Galaxy S10e overneemt. Het apparaat krijgt als enige telefoon uit de reeks drie camera's op de achterkant: een 12 MP hoofdcamera, een 64 MP telecamera en een 12 MP groothoekcamera.

Foto van de vermoedelijke Samsung Galaxy S20 Plus

Een gelekte afbeelding van de achterkant van de Samsung Galaxy S20 Plus

De hoofdcamera is een nieuwe nog onaangekondigde sensor van Sony-makelij met een f/1.8-diafragma. Over de 64 MP telecamera weten we dat hij 3x optische zoom ondersteunt en tot 30x digitale zoom. Verder is het opvallend dat Samsung een nieuwe groothoekcamera gebruikt met een lager aantal megapixel dan de 16 MP camera van de S10- en Note 10-reeks. Als we naar de S20 Plus kijken dan merken we dat hij alleen een Time of Flight (ToF)-camera als extra lens heeft. Dat is een camera die afstand en diepte kan meten.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Het verschil tussen de camera-opstellingen van de S20 Ultra 5G en de S20 Plus lijkt groter dan het verschil tussen de sensors van de S20 en de S20 Plus. De hoofdcamera van deze telefoon is de verwachte 108 MP camera. We leerden eerder al op welke manier Samsung de sensor wil gebruiken om betere 12 MP foto's te nemen.

Samsung Galaxy S20 Ultra camera set-up

Een afbeelding die de camera-opstelling van de Samsung Galaxy S20 Ultra weergeeft

Daarnaast is er een 48 MP camera als telecamera aanwezig, maar we krijgen geen bevestiging over de mate van optische zoom. Eerder werd gesteld dat de telefoon foto's met 5x optische zoom kan nemen. Interessant is ook dat de telefoon tot 100x digitaal kan inzoomen, omdat de 108 MP hoofdcamera en de 48 MP telecamera daarbij samenwerken. Samsung noemt de functionaliteit 'Space Zoom'. Dergelijke zoomprestaties zijn opmerkelijk als je weet dat de P30 Pro van Huawei met zijn periscoopcamera met 5x optische zoom tot 50x kon inzoomen.

Recent raakte ook meer bekend over de andere specificaties van de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Je leest er alles over in dit artikel. Wat denk jij van de verschillende camera's van de S20-reeks? Welke camera set-up spreekt jou op het eerste gezicht het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S11 renders

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk