'Samsung Galaxy S10 X heeft 5000 mAh-batterij, groter scherm en 5G'

'Samsung Galaxy S10 X heeft 5000 mAh-batterij, groter scherm en 5G'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S10 X

De Samsung Galaxy S10 zal dit jaar in vier verschillende modellen verschijnen, dat meldt PhoneArena. Naast een normale en een grotere Galaxy S10 Plus mogen we dit jaar ook een lichtere variant verwachten die Galaxy S10 E zal heten, en een Galaxy S10 X met 5G. Het lijkt erop dat het laatste model naast de ondersteuning voor 5G nog andere kenmerken zal hebben die verschillend zijn met de Galaxy S10 Plus.

Uit eerdere informatie bleek dat de Galaxy S10 Plus een 6,4 inch Super AMOLED-scherm heeft, maar de Galaxy S10 X zou een nog groter 6,7 inch-paneel krijgen. Daarnaast krijgt de telefoon geen drie camera's op de achterkant zoals bij de Galaxy S10 en de Plus-variant, maar vier lenzen. Aan de voorkant zit een dubbele selfiecamera in een camera-inkeping net als bij de Plus-variant. Het toestel zou 10 GB of 12 GB aan werkgeheugen krijgen samen met 512 GB aan interne opslag die uitbreidbaar is tot 1 terabyte via microSD. Naast de Exynos 9820 krijgt hij een Exynos 5100 5G-modem aan boord.

Galaxy S10 geruchten

Naast bovengenoemde varianten zou er dus nog een vierde, groter model komen

Grote accu

Een groter scherm maakt ook meer ruimte vrij voor de batterij van de telefoon, en daarom zou Samsung de grootste accu in de Galaxy S10 X plaatsen die het ooit in een vlaggenschip heeft geplaatst, namelijk een met een capaciteit van 5000 mAh. Dat is een stuk groter dan de 4000 mAh-batterij die verwacht wordt voor de Galaxy S10 Plus.

En nu komt het minder goede nieuws. De Galaxy S10 X zou in de eerste plaats voor de Koreaanse markt bedoeld zijn waar hij vanaf 29 maart te koop zal zijn. Zuid-Korea staat al erg ver met zijn 5G-dekking in tegenstelling tot andere landen. Het is niet zeker of deze telefoon ooit in Europa beschikbaar zal zijn, maar verwacht wordt wel dat hij naar de Verenigde Staten zal komen. Volgens de geruchten zal de prijs van deze telefoon tussen de 1220 euro en de 1395 euro liggen. Samsung lanceert zijn Galaxy S10-telefoons op 20 februari op een Galaxy Unpacked-evenement in San Fransisco. We krijgen daar waarschijnlijk ook Samsungs vouwbare telefoon te zien.

Samsung Galaxy S10+ concept

Een conceptafbeelding van de Galaxy S10 Plus met zijn dubbele selfiecamera

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk