[Update, komt niet naar Nederland] Samsung Galaxy Fold is opnieuw aangekondigd

[Update, komt niet naar Nederland] Samsung Galaxy Fold is opnieuw aangekondigd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Update 05-09-2019: Samsung heeft ons laten weten dat de Galaxy Fold niet naar Nederland komt: "We waarderen de steun die we van onze Nederlandse klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support. Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland."

Samsung Galaxy Fold prblemen

De Samsung Galaxy Fold is op het Mobile World Congress in februari aangekondigd als Samsungs eerste vouwbare telefoon met een 7,3 inch Infinity Flex Display. Dit flexibele display kan je vouwen tot een compacte versie met een cover-display. Je kan hem gebruiken om eenvoudig met één hand te bellen of berichten te versturen. Je kan het scherm ook openvouwen om op een groter schermoppervlak te browsen, video's te bekijken of digitale tijdschriften te lezen.

In april stuurde Samsung de eerste reviewexemplaren van de Fold naar de pers om de foldable te testen maar helaas waren de eerste ervaringen niet zo positief. De testers van de Fold kwamen er na een paar dagen achter dat de telefoons kapot waren. Een aantal recensenten haalden de beschermende plastic laag van het scherm, omdat ze hem als een overbodige screenprotector aanzagen. Door deze problemen was Samsung genoodzaakt de Fold terug naar de tekentafel te sturen.

Foto van de Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold opnieuw gelanceerd

Nu, zo'n zes maanden na de lancering, is Samsung dan eindelijk klaar met het aanbrengen van de verbeteringen en lanceert de Galaxy Fold opnieuw. De telefoon is vanaf 6 september leverbaar in Korea en komt daarna naar Frankrijk, Duitsland, Singapore, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Fold is er verkrijgbaar in de kleuren Cosmos Black en Space Silver.

Samsung geeft niet aan wat er precies aan de Fold is veranderd. Het bedrijf geeft alleen aan dat er in de afgelopen maanden één en ander verbeterd is om ervoor te zorgen dat de Fold de best mogelijke ervaring kan bieden. Daarnaast heeft de fabrikant het ontwerp en de constructie van de Galaxy Fold verbeterd. Verder weten we dat het bedrijf dit keer wel een 5G-versie heeft voorgesteld van de vouwbare telefoon, waardoor hij net zoals zijn concurrent, de Huawei Mate X, van het snelste mobiele internet zal kunnen genieten. Deze variant van de Fold zal niet naar Nederland komen.

Beschikbaarheid in Nederland

De Samsung Galaxy Fold zou in Nederland 3 mei exclusief verkrijgbaar zijn bij KPN, T-Mobile, Vodafone en bij Samsung zelf voor een adviesprijs van 2020 euro. Nu de Fold opnieuw gelanceerd is voor een select aantal landen, hopen we dat Nederland snel zal volgen maar daar is voor nu helaas nog niets over bekend. Zodra we hier meer over weten, lees je dat natuurlijk op Androidworld.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk