Lancering Samsung Galaxy Fold uitgesteld door schermproblemen

Lancering Samsung Galaxy Fold uitgesteld door schermproblemen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 23-04 12.34 uur: Een tipgever heeft ons laten weten dat de lancering in Nederland ook tot nader order is uitgesteld. De fabrikant wil eerst de ontvangen feedback van reviewers goed beoordelen door interne tests uit te voeren. In de komende weken zal er een nieuwe releasedatum bekend gemaakt worden. De pre-order-datum van vrijdag 26 april zal ten gevolge hiervan ook uitgesteld worden.

Androidworld heeft Samsung Nederland gevraagd om dit bericht te bevestigen. Zodra hier een reactie op is, passen we het artikel aan.

*Update 23-04 15.41 uur: Hierna volgt de officiële statement van Samsung Nederland omtrent de problemen met de Galaxy Fold: "We hebben onlangs een compleet nieuwe mobiele categorie onthuld: een smartphone waarin we meerdere nieuwe technologieën en materialen hebben toegepast om een scherm te creëren dat flexibel genoeg is om te vouwen. Wij voelen ons gesteund door de positieve reacties over de Galaxy Fold. Hoewel veel reviewers het grote potentieel van het toestel met ons hebben gedeeld, hebben sommigen ons ook laten zien dat het toestel verdere verbeteringen nodig heeft om de beste gebruikservaring te kunnen garanderen. Om deze feedback goed te beoordelen en verdere interne testen uit te voeren, hebben we besloten de release van de Galaxy Fold uit te stellen. In de komende weken willen we de nieuwe releasedatum bekendmaken. Uit de eerste inspectie van de gerapporteerde problemen met het display blijkt dat deze verband kunnen houden met de impact op de bovenste en onderste blootgestelde delen van het scharnier. Wij nemen maatregelen om de displaybescherming te versterken. We zullen ook de handleiding over het gebruik van het display verbeteren, inclusief de beschermlaag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold kunnen halen. Wij waarderen het vertrouwen van onze klanten. Zij zijn altijd onze topprioriteit. Samsung is vastberaden nauw samen te blijven werken met klanten en partners om de sector vooruit te helpen. Wij bedanken hen voor hun geduld en begrip."

Samsung Galaxy Fold

Samsungs vouwbare telefoon is een ambitieus project net als de Mate X van Huawei. Beide bedrijven begeven zich in onbekende wateren en dat brengt - voor Samsung althans - problemen met zich mee. De Galaxy Fold werd vorige week verzonden naar een beperkt testpubliek en de eerste feedback en later ook de reviews waren moordend, hoewel Samsung het met sommige zaken duidelijk wel aan het rechte eind heeft, zo blijkt.

De Koreaanse gigant heeft nu in een officieel bericht aangekondigd dat de lancering van zijn vouwbare telefoon wordt uitgesteld. De krant The Wall Street Journal weet dat de lancering ten minste wordt uitgesteld tot volgende maand. Oorspronkelijk zou het toestel bij ons op 26 april in de winkels liggen.

Tweets met gebroken schermen

Tech-Youtuber MKBHD waarschuwt op Twitter voor de beschermende laag die niet verwijderd mag worden

Kwetsbaar scherm

"De eerste bevindingen waarbij het scherm geïnspecteerd werd nadat de problemen werden gemeld, wijzen erop dat de schade te maken heeft met het feit dat de boven- en onderkant van het scherm kwetsbaar is aan het scharnier", zo luidt een deel van de verklaring van Samsung. "Er werd ook vastgesteld hoe het scherm werd beschadigd door elementen aan de binnenkant van het toestel."

De commentaar van de journalisten had voor grootste gedeelte met het scherm te maken. De Fold komt met een beschermende plastic laag die door sommigen als een gewone screenprotector werd aanzien, waardoor ze hem van het scherm verwijderden. Vervolgens moesten de testers vaststellen hoe hun Galaxy Fold-scherm binnen de kortste keren defect raakte. Al vertoonde het vouwbare scherm voor sommigen ook al beschadigingen zonder dat ze de beschermlaag hadden verwijderd, zoals Samsung ook bevestigt in zijn verklaring.

Maatregelen

Samsung Galaxy Fold demo multitasking

"We zullen maatregelen nemen om het scherm beter te beschermen", zo luidt de verklaring van Samsung verder. "Daarnaast passen we de benodigde uitleg aan bij het toestel, ook met betrekking tot de beschermende laag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold halen." Voorlopig blijft het dus afwachten wanneer we de lancering van de Fold zullen zien en welke maatregelen Samsung heeft genomen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk