Samsung Galaxy A3, Galaxy J1 en Galaxy J3 uit 2016 verdwenen van lijst met beveiligingsupdates

Samsung Galaxy A3, Galaxy J1 en Galaxy J3 uit 2016 verdwenen van lijst met beveiligingsupdates

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdates voor Samsungtoestellen

Samsung brengt beveiligingsupdates voor verschillende smartphones, zowel voor high-end-smartphones als smartphones in het midden- en lagere segment. Op deze Samsung-pagina is precies te zien welke toestellen ervoor in aanmerking komen en in welk tijdsbestek. Zo krijgen de Galaxy S-, Galaxy A- en de Note-serie elke maand een update. Andere toestellen zullen eens in het kwartaal een update krijgen. Het uitbrengen van beveiligingsupdates is natuurlijk ook afhankelijk van de provider en eventuele wijzigingen vanuit Samsung zelf.

De betreffende pagina is nu geüpdatet met de toevoeging van nieuwe toestellen en verwijdering van 'oude' toestellen. Zo zijn de Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy J1 (2016) en Samsung Galaxy J3 (2016) niet meer vermeld. Dit betekent dus dat Samsung op het gebied van beveiligingsupdates geen ondersteuning meer biedt.

Samsung Galaxy J1 (2016

Nieuwe vermeldingen zijn er voor de Samsung Galaxy A8 (2018), de Samsung Galaxy A8+ (2018), de Samsung Galaxy J2 (2018) en de Samsung Galaxy Tab Active2. De eerste krijgt maandelijks een update, de andere Galaxy-toestellen eens per kwartaal. Het vreemde is dat de Galaxy A8+ afwijkt van de A8. Dat maakt het wel verwarrend voor gebruikers.

Tenminste twee jaar ondersteuning

In november van vorig jaar raadde de Consumentenbond mensen nog af om geen Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge of een Samsung Galaxy J3 2016 te kopen, omdat de kans bestond dat ze vanaf maart al geen software-updates zouden ontvangen. Voor de J3 zouden ze dan gelijk krijgen alhoewel Samsung destijds heeft aangegeven dat de update-ondersteuning van twee jaar niet definitief is:

"Wij garanderen consumenten dat wij onze smartphones tenminste twee jaar vanaf de productintroductie in Nederland met software-updates ondersteunen. Wij zijn een van de weinigen in de markt die deze garantie geven. Deze garantie van twee jaar betekent niet dat we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 die in maart 2016 geïntroduceerd is, in maart 2018 stoppen met de ondersteuning van dit toestel. Zo hebben wij dit jaar de Samsung Galaxy S6 uit 2015, S5 uit 2014 en S4 uit 2013 van updates voorzien. De Samsung Galaxy S6 heeft begin december nog een update gehad."

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk