Royole introduceert 's werelds eerste opvouwbare smartphone

Royole introduceert 's werelds eerste opvouwbare smartphone

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Royole

Tijdens de IFA hebben gesproken met Royole. Dit bedrijf heeft zich toegelegd op het maken van vouwbare schermen. Waar alle belangrijke merken uit de smartphonemarkt nog steeds een eerste model met een vouwbaar scherm moeten tonen, presenteert Royole al een complete smartphone die nu al te bestellen is.

FlexPai

Royole noemt zijn eerst smartphone met een vouwbaar scherm de FlexPai en eigenlijk is het een hybride tussen een smartphone en een tablet. Uitgevouwen is het scherm 7,8 inch groot en gebruik je het als een tablet. De FlexPai biedt ondersteuning voor split-screenmodus en multitasking en ook drag-and-drop tussen applicaties.

Opgevouwen fungeert de FlexPai als een smartphone met twee schermen. Deze kunnen afzonderlijk of tegelijkertijd werken. De interfaces van beide schermen kunnen met elkaar of apart van elkaar werken. Zelfs de zijbalk van het scherm kan gebruikt worden voor het tonen van notificaties.

Royole

Het scherm van de FlexPai is volledig flexibel waarbij de techniek van Royole zorgt voor de stabiliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur. Omdat laatste te garanderen heeft de FlexPai meer dan 200.000 buig-, draai- en spanningstests doorstaan. De FlexPai kan ook in verschillende hoeken worden gevouwen waarbij het besturingssysteem zich automatisch aanpast aan de hoek.

Specificaties

De FlexPai maakt gebruik van een chipset van Qualcomm uit de Snapdragon 8-serie. Het werkgeheugen is 8GB groot en de interne opslag is 256GB. Het toestel beschikt over een 20 megapixel telelens en een 16 megapixel groothoeklens. Deze twee camera's fungeren zowel als gewone en als selfie-camera. Het interne geheugen kan worden uitgebreid met een microSD kaart, ontgrendelen doe je met een vingerafdruksensor en opladen doe je via de USB-C aansluiting. Het besturingssysteem heet Water OS en dat is gebaseerd op Android 9.0. Of dit systeem dan ook gebruik maakt van de Play Store kon men nog niet zeggen.

Beschikbaarheid

De FlexPai is nu al te bestellen via de Chinese website van Royole maar dan werkt hij alleen nog maar met Chinese providers. Het toestel zal in december worden uitgeleverd en zal ook naar Europa komen maar wanneer dat is weet men nog niet. De prijs van de FlexPai ligt rond de €1134 en binnenkort hopen we een testexemplaar te ontvangen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk