Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Review HomeWizard: automatiseer je huis en bedien alles met een smartphone

· 25 juni 2013

HomeWizard is een product dat het mogelijk maakt om veel in huis te automatiseren om vervolgens te bedienen met een smartphone of tablet. Wij hebben de HomeWizard bekeken, zie hier onze ervaringen.

HomeWizard

HomeWizard is een Nederlands product en geeft de mogelijkheid om allerlei taken in thuis te automatiseren en bedienen van de smartphone of tablet. Hier bij is de HomeWizard nodig en zijn er allerlei accessoires en randapparatuur los te verkrijgen die hierop aangesloten kan worden. De HomeWizard wordt draadloos op het netwerk aangesloten (via UTPkabel op modem of router) en je kunt aan de slag. Met de HomeWizard op zich is er niet veel te doen, maar op de site zijn een aantal starterspakketten te koop, daarover later meer. 

Nadat de HomeWizard aangesloten is, kunnen producten toegevoegd worden. Er dient eerst een set-up doorlopen te worden op de PC door een programma te downloaden. Dit ging redelijk vlot, wel goed te vermelden dat een N-signaal van router of modem niet werkt, dus heb je deze op alleen N staan, zal de HomeWizard niet starten, staat deze op bijvoorbeeld B/G/N dan zal hij wel werken. Nadat de HomeWizard bekend is met het thuisnetwerk zal deze een (niet zichtbaar) draadloos signaal uitzenden, waarop de verschillende apparaten en accessoires aangesloten worden. Standaard is HomeWizard alleen via het netwerk te gebruiken waarop deze aangesloten is, maar door een account aan te maken bij HomeWizard Online is het mogelijk deze ook via andere netwerken te bedienen (dus ook mobiel netwerk). Dit heeft als grote voordeel dat je ook buitenshuis het licht aan kunt doen, of zien dat er aangebeld wordt.

De HomeWizard werkt met meerdere systemen samen zoals bijvoorbeeld KlikAanKlikUit, Somfy, Cresta weerstations en meer. Ondersteunde apparaten zijn terug te vinden op deze pagina. Ook het aansluiten van apparaten gaat vrij makkelijk, waarbij het wel noodzakelijk is de HomeWizard-app te downloaden voor Android (of iOS), maar kan ook ingesteld worden via het web. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de HomeWizard bèta-applicatie voor Android die erg goed functioneert.

HomeWizard Beta

Uitgebreid

De HomeWizard-applicatie is erg uitgebreid. Nadat de eerste apparaten zijn ingesteld (in mijn geval lampen en thermometer) worden deze onder de toegewezen naam toegevoegd aan de HomeWizard-applicatie. Vervolgens is het bijvoorbeeld mogelijk een groep te maken waarbij er met één druk op de knop bijvoorbeeld vier lampen tegelijkertijd aan of uit gaan. Daarnaast is het mogelijk om timers in te stellen, wil je dat de buitenlamp op een bepaald moment aangaat, of ga je op vakantie en wil je de lampen om tijd X aanzetten, dit is allemaal in te stellen. 

HomeWizard Beta

Nog meer..

Naast het aan- en uitzetten van apparatuur, het bekijken van temperatuur zijn er nog veel meer mogelijkheden met HomeWizard en bijbehorende randapparatuur. Zo zijn er bijvoorbeeld weerstations aan te sluiten, is de deurbel te koppelen, kun je stekkerdozen aan- en uit zetten, kun je IPcams te bekijken, zijn brandmelders te gebruiken en meer. Ook zijn er allerlei acties in te stellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om als de deur open gaat, lamp 1 aan moet gaan en stekkerdoos 2 moet aanspringen. Op deze manier zijn er, naast het bedienen van het huis, ook veel zaken echt te automatiseren. Wellicht wel een hele investering, maar zeker een mooie en handige manier om allerlei processen in huis te optimaliseren.

HomeWizard Beta

HomeWizard Energylink - weten hoeveel elektriciteit je verbruikt

Recent heeft HomeWizard een nieuw product in de markt gezet, die samenwerkt met de zogenaamde slimme meters, die vanaf begin 2012 uitgerold worden door de verschillende aanbieders. Ook nieuwbouwhuizen worden vaak voorzien van slimme meters. Met de Energylink van HomeWizard is het mogelijk om je energieverbruik uit te lezen via een kastje dat aangesloten wordt op de P1-poort van je slimme meter. Hiervoor is ook een HomeWizard vereist, maar dan kun je via de applicatie exact aflezen hoeveel elektriciteit en gas wordt gebruikt. Kortom, HomeWizard biedt een vrij complete oplossing voor alle automatisering. Meer info over de Energylink vind je hier. Helaas heb ik deze nog niet zelf kunnen testen. 

Conclusie en beschikbaarheid

HomeWizard biedt een complete oplossing voor het automatiseren van een huis of kantoor. Door het steeds verder uit te breiden pakket is deze geschikt voor de 'beginner' die de lampen via de smartphone wil bedienen, maar ook voor de domotica-freak die zijn hele huis wil automatiseren. Er zijn verschillende 'pakketten' verkrijgbaar, meer info via de site van HomeWizard. Het starterspakket (HomeWizard, 2x stekkerdoos, 1x afstandsbediening, 1x thermometer) kost €239. Na een aantal weken 'geproefd' te hebben aan HomeWizard zou ik deze zeker aanraden (en nee ik krijg niet betaald voor dit artikel).

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (27)
Bezig met laden van reacties...