Eigenaren van deze Realme-telefoons kunnen kennismaken met Android 11

Eigenaren van deze Realme-telefoons kunnen kennismaken met Android 11

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nadat verschillende andere fabrikanten eerder al toestellen van Android 11 voorzagen, is het updateproces recent bij Realme op gang gekomen. Een viertal Realme-smartphones krijgen nu toegang tot de Android 11-bèta met Realme UI 2.0. Hoe je deze bèta kan installeren? Je leest het hier.

Realme UI 2.0

In september publiceerde Realme een roadmap voor de uitrol van zijn bètaprogramma voor Android 11, dat gecombineerd wordt met Realme UI 2.0. Sindsdien kregen onder andere de Realme X50 Pro en de Realme 7 toegang tot de bèta-update. In de roadmap waren er in december vier telefoons opgenomen, specifiek de Realme 6 Pro, Realme 7, Realme X2 Pro en de Realme Narzo 20 Pro. Nadat fans zich zorgen begonnen te maken over ‘uitloop van de gestelde deadline’, houdt Realme zich aan zijn belofte: woensdagmiddag werd de uitrol van de update gestart.

Gerelateerde artikelen

Tezamen met Android 11 brengt de update meerdere verbeteringen voor Realme UI. Met de Realme UI 2.0-update heeft het bedrijf gefocust op drie onderwerpen: creativiteit, gezelligheid en productiviteit. Voor de creativiteit bracht Realme onder andere verbeteringen aan in de donkere modus en de thema-instellingen van de softwareschil over Android 11.

Eigenaren van deze Realme-telefoons kunnen kennismaken met Android 11

Realme UI 2.0 brengt verder verbeteringen voor de privacy van gebruikers. Het bedrijf schaart deze verbeteringen onder zijn Security Shield. Tot slot brengt de vernieuwde UI verbeteringen voor de productiviteit: onder andere omdat de UI sneller zou werken, maar ook wegens floating window-ondersteuning en de wijze waarop de notificaties in Android 11 gebundeld worden.

Realme bouwt in de tweede versie van Realme UI voort op functies die in Android 11 geïntroduceerd zijn, zoals extra privacyopties en uitgebreidere mogelijkheden om het thema van een telefoon aan te passen. In deze blogpost van Realme zijn alle wijzigingen in Realme UI 2.0 terug te vinden, en als een overzicht van de functies van Android 11 van pas komt, dan kun je in dit artikel terecht. Vergeet niet om ook eens de kleine wijzigingen door te nemen: zo kom je altijd weer nieuwe functies tegen.

Gerelateerde artikelen

Android 11 downloaden op je Realme-telefoon

Tot slot is het nog de vraag: hoe kun je de Realme UI 2.0-update downloaden? Als je momenteel een van de eerdergenoemde Realme-telefoons bezit, dan kun je de update aanvragen in Realme’s ‘Early Access’-programma. Navigeer hiervoor naar het instellingen-menu, gevolgd door ‘Software-update’, klik daarna op het instellingen-icoontje rechtsboven. In het instellingen-menu van de software-updates kun je klikken op ‘Trial version’. Selecteer daar vervolgens de Realme UI 2.0-update, vul je nummer of e-mailadres in, klik op ‘Apply Now’ en vervolgens op ‘Finish’.

Mocht je na het volgen van de eerste stappen geen beschikbare bèta-update zien staan, dan kun je de update helaas niet meer aanvragen; Realme heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de bèta-update, die waarschijnlijk op korte termijn gevuld zijn. Let er wel op dat er nog bugs kunnen zitten in de update: het is niet aan te raden om deze versie te draaien op een toestel dat je dagelijks gebruikt. Heb jij de update binnengesleept? Zo ja, wat vind je van Realme UI 2.0? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Eigenaren van deze Realme-telefoons kunnen kennismaken met Android 11

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk