Reacties op eerste vouwbare telefoon: "voelt breekbaar aan"

Reacties op eerste vouwbare telefoon: "voelt breekbaar aan"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Royole FlexPai

Samsung, Huawei en LG maken allemaal werk van een vouwbare telefoon, maar het was het kleine Rotile - een fabrikant van flexibele schermen - die alle techgiganten te snel af is. Onlangs raakte bekend dat LG zijn vouwbare telefoon waarschijnlijk op CES 2019 zal voorstellen, en Samsung laat de zijne zien op zijn ontwikkelaarsconferentie die vandaag en morgen zal doorgaan.

De FlexPai werd dus de allereerste telefoon die aan de wereld getoond werd. Hij heeft een 7,8 inch flexibele AMOLED met een Full HD-resolutie en een 4:3-beeldschermverhouding. Onder de motorkap zit de Snapdragon 845, 8GB aan RAM geheugen en een 3800 mAh batterij. Voor dat hele premium-pakketje moet je omgerekend zo'n 1134 euro neerleggen.

Voor zo'n bedrag wil je wel wat, en daarom bekijken we eens wat de eerste reacties in het buitenland zijn van media die het toestel in handen kregen. Android Authority lanceerde als eerste nieuwssite een hands-on video over de telefoon. Ze stelden vast dat de FlexPai meer als een tablet dan als een smartphone aanvoelde ondanks het feit dat je het kan dichtplooien om hem meer compact te doen aanvoelen.

Royole FlexPai

Kwetsbaar

Roel Vertegaal, een Nederlandse professor die aan het hoofd staat van het onderzoeksteam Human Media Lab van de Canadese Queen's University, en die al 15 jaar flexibele schermen ontwikkelt, sprak met ons in een interview over de kwetsbaarheid van flexibele schermen. "Je kan flexibele beeldschermen wel een beetje beschermen door middel van plastic, dat doen wij ook. Als je een vouw in het scherm zelf maakt, is het kapot."

Net als bij Human Media Lab heeft ook Royole het scherm beschermd met een laagje plastic. Het bedrijf stelt dat je hem 200 000 keer kan buigen, dat is goed voor verschillende jaren gebruik. Toch zou het buigen van de telefoon niet erg prettig aanvoelen, want volgens Android Authority heb je telkens het gevoel dat je de telefoon graat breken. Dat komt omdat je best veel kracht op het scherm moet zetten bij het vouwen. "Hopelijk zien we in de toekomst verbeterde designs met scharnieren die minder kracht vergen", aldus Bailey Stein van Android Authority.

Royole FlexPai

Mijlpaal

De FlexPai van Royole komt met een eigen Android-schil genaamd Water OS. De eerste indrukken van de software waren nogal negatief, omdat de software veel fouten zou bevatten. Hoewel de telefoon bedoeld is als een product voor consumenten, lijkt het erop dat Royole met zijn FlexPai tegelijk ook de hand wil uitsteken naar andere smartphone -fabrikanten om zo schermen te leveren voor hun vouwbare toestellen.

De FlexPai zal vanaf december te koop zijn, en hoewel de eerste reacties op het toestel nogal koeltjes zijn, is zijn lancering een mijlpaal in smartphone-geschiedenis. Royole zal als eerste een vouwbare telefoon op de markt brengen, en het bedrijf is er zeker in geslaagd om op die manier de nodige aandacht te creëren. Daardoor alleen is de missie van het bedrijf al meer dan geslaagd.

Wij kijken er erg naar uit om telefoons zoals de FlexPai, met flexibele schermen, te testen. Wat denk jij ervan? Wordt jouw volgende telefoon vouwbaar?

Royole FlexPai

Via: Android Authority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk