DxOMark test camera Pixel 2 als beste ooit

DxOMark test camera Pixel 2 als beste ooit

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

DxOMark test

Als fabrikant van een smartphone met een hele goede camera wil je graag bevestiging. Ook de consument wil bevestiging dat wat de fabrikant zegt ook echt waar is. Daarvoor zijn er bedrijven die onafhankelijke testen doen. In Nederland hebben we daar onder ander het TNO voor.

Het Franse DxOMark is een bedrijf dat testen uitvoert op alles wat met fotografie te maken heeft. Dat zijn camera's, lenzen en ander randapperatuur. De laatste jaren zijn daar de camera's van de smartphone bijgekomen.

Google Pixel 2 review

De gisteren gelanceerde Google Pixel 2 heeft een uitzonderlijke score gehaald en de koppositie gepakt met 98 punten.

DxOMedia zegt in zijn persbericht dat de Google Pixel 2 de beste smartphone met camera is die ze ooit getest hebben. In bijna elke categorie levert het apparaat een topprestatie. Voor 'still' foto's pakt de Google Pixel 2 een score van 99 punten en voor video scoort de telefoon 96 punten. Dat is de hoogste score ooit op dat gebied voor een smartphone. Hiermee scoort het beter dan de iPhone 8 Plus en de Samsung Galaxy Note 8.

In de fotocategorie scoort de Pixel 2 95 punten voor de belichting, 98 punten voor autofocus, 88 voor de flitser en 86 voor kleurweergave. In de nieuwe testcategorieën Zoom en Bokeh scoort de Google Pixel 2 respectievelijk 32 en 45 punten. Dat is minder dan de toestellen met een dubbele camera maar voor een smartphone met maar een camera is het indrukwekkend.

Op 22 september teste DxOMark nog de Apple iPhone 8 Plus als de beste smartphone ooit. Op 3 oktober kwam het testresultaat van de Samsung Note 8 online. Deze was hetzelfde als die van de iPhone 8. De ranglijst is nu als volgt:

Oordeel

Het uiteindelijke oordeel van DxoMark is dat de Google Pixel 2 een uitzonderlijke camera heeft die zeker aan te bevelen is voor diegene die serieus met fotografie en video bezig zijn. Alle details van de test kun je hier lezen.

Let wel dat een hoge score niet per definitie voor een betere kwaliteit staat. Smartphonefabrikanten weten namelijk waar het testbedrijf naar kijkt tijdens het testen. Ze kunnen zich dan focussen op de beste testresultaten in plaats van de beste fotokwaliteit.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk