OPPO werkt aan telefoons met uitneembare cameramodules

OPPO werkt aan telefoons met uitneembare cameramodules

Soms wordt gezegd dat ‘alle telefoons hetzelfde zijn’: steeds meer fabrikanten proberen zich te beschermen tegen zulke uitspraken door innovatieve technologie te implementeren. OPPO zet zich in voor het lanceren van een uitneembare cameramodules op telefoons, zo blijkt uit een patentaanvraag.

Uitneembare cameramodule

Waar moet de selfiecamera geplaatst worden: het is een ‘vraag’ waar steeds meer fabrikanten mee worstelen. ZTE bracht in september de eerste telefoon uit met camera’s onder het scherm, met de kanttekening dat het nog duidelijk zichtbaar is dat de camera onder het scherm zit.

OPPO werkt aan telefoons met uitneembare cameramodules

Andere fabrikanten zijn nog niet op deze techniek overgestapt en maken juist gretig gebruik van de hole-punch notch. Asus pakt het anders aan, met flip-up camera’s, en OPPO voorziet een toekomst met uitneembare camera’s.

Vooral het laatstgenoemde concept is erg interessant, omdat de camera’s dan niet altijd vastzitten aan de telefoon. OPPO heeft daar recentelijk een patent voor ingediend, en daarmee bestaat de kans dat deze techniek ooit in een OPPO-telefoon terecht zal komen. Voor het maken van selfies kan je de uitneembare camera volgens dit concept simpelweg uit de behuizing halen en hem dan als losstaande module bedienen vanaf de telefoon via de Bluetooth en WiFi-verbinding van de module.

Ingebouwde lithium-batterij

Het patent voor de uitneembare cameramodule spreekt ook over een ingebouwde batterij om hem buiten de telefoon te laten werken. Tot slot zien we op het patent zelf dat er twee camerasensoren plaats kunnen nemen. Dat zijn, zeker op patenten, echter details om doorheen te kijken. Pas zodra OPPO het concept definitief uit gaat werken, zal er gekeken worden naar de hoeveelheid ruimte in de module die beschikbaar is voor de camerasensoren.

OPPO werkt aan telefoons met uitneembare cameramodules

Of OPPO daadwerkelijk van plan is om het concept ten uitvoer te brengen, is niet bekend. Wel heeft het idee een fundering in BBK Electronics, waar onder andere OPPO, Vivo en OnePlus, toe behoren: Vivo liet eerder namelijk een concepttelefoon zien met een afneembare camerasensor. Dat OPPO en Vivo aan een concept werken, hoeft niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk op de markt komt. Eerder liet OPPO een oprolbare telefoon zien die eveneens niet op de markt terecht zal komen, zo stelde de topman van het bedrijf.

Lees meer over:
OPPO Vivo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer