OPPO teaset oprolbare telefoon net voor lancering, dit weten we

OPPO teaset oprolbare telefoon net voor lancering, dit weten we

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO pakt op dinsdag uit met zijn concept van een oprolbare telefoon, dat blijkt uit teasers die het bedrijf op sociale media deelt. Het gaat om een toestel met een scherm dat je kan uittrekken tot een tabletpaneel.

OPPO's oprolbare telefoon

OPPO is een van China's grootste smartphonefabrikanten, maar net als Xiaomi en Vivo zagen we dit bedrijf nog niet uitpakken met een vouwbare telefoon zoals onder meer Huawei en Samsung al wel deden. Toch heeft OPPO duidelijk niet stilgezeten als het aankomt op nieuwe concepten voor telefoons. Op Chinese sociale media en op Twitter teaset het bedrijf zijn oprolbare smartphone, en morgen, op 17 november is die klaar om aan het grote publiek te worden getoond.

"Groot scherm, Klein scherm, Oneindig scherm? In de toekomst kan [het scherm van] je telefoon naar wens worden uitgetrokken", dat lezen we naast een teaserafbeelding. We zien op de afbeelding ook de gebogen randen van een telefoon en een scherm dat in grootte kan toenemen door uit te rollen. Daarnaast leren we ook dat de oprolbare telefoon van OPPO wel degelijk een concept zal zijn en geen telefoon voor consumenten.

OPPO teaset oprolbare telefoon net voor lancering, dit weten we

Race om oprolbare telefoon

Sinds 2018 zagen we de eerste telefoons met een vouwbaar scherm verschijnen, maar sinds dit najaar verschijnt meer nieuws over de eerste oprolbare toestellen. Zo'n oprolbare telefoon gebruikt net als een foldable een flexibel scherm, maar in plaats van te vouwen, rolt het scherm uit, en zo'n rolbeweging zou het paneel minder belasten dan een vouw. We weten al dat LG werkt aan een rollable-smartphone, maar er zijn ook al concepten gelekt van het Chinese TCL, dat is het moederbedrijf van Alcatel.

Gerelateerde artikelen

Tijdens OPPO's Inno Day op 17 november verwachten we dat het merk zijn oprolbare smartphone in geuren en kleuren laat zien. Wat denk jij van het concept van zo'n toestel. Spreekt het jou meer aan dan de huidige foldables die op de markt zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk