OPPO Reno met 10x zoom en 48 MP camera aangekondigd in China

OPPO Reno met 10x zoom en 48 MP camera aangekondigd in China

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO Reno

OPPO heeft voor aanvang van de lancering in China veel hype gecreëerd rond zijn nieuwe Reno-productreeks. In afwachting voor de mondiale lancering op 24 april in Zürich, zijn de toestellen nu alvast in thuisland China onthuld. Het gaat om de standaard OPPO Reno en de OPPO Reno 10x Zoom Edition. Die laatste is het high-end model van de twee. Er zijn de afgelopen weken al enorm veel teasers en lekken van deze telefoon verschenen, maar daar komt nu een einde aan.

Wat als eerste opvalt aan de telefoons is de camera-slider met 16 MP sensor die bovenaan uit de behuizing tevoorschijn komt. Het principe is daarbij hetzelfde als de pop-up camera's die we eerder zagen, bijvoorbeeld recent nog bij de Vivo V15 Pro, alleen heeft de Reno een opvallend slider-effect. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom OPPO precies voor deze benadering heeft gekozen, maar dat komen we vast te weten met de internationale lancering.

Promotiemateriaal voor de OPPO Reno in China

10x zoom-camera

OPPO liet op MWC nog een demo van zijn 10x lossless zoom zien - deze werd later officieel '10x Hybrid Zoom' genoemd - maar nu zien we de technologie met de periscoopcamera voor het eerst in een smartphone. Beide telefoons komen met een 48 MP hoofdcamera, de IMX586-sensor van Sony, maar de voordeligere Reno krijgt daarnaast enkel een 5MP dieptecamera terwijl de 10x Zoom Edition ook een 13 MP telelens krijgt en een 8 MP groothoeklens die foto's schiet in een hoek van 120 graden.

Wat de periscoopcamera betreft, zou die in een periscoopopstelling staan. Dat wil zeggen dat lenzen in een hoek van 90 graden staan opgesteld verspreid over zowel de breedte als dikte van het toestel en met een prisma die licht weerkaatst op de camerasensor. OPPO is nog niet geheel duidelijk over de zoomprestaties van de telefoon, maar we vermoeden dat de 10x Zoom Edition 5x optische zoom heeft waarbij het resultaat softwarematig verbeterd wordt tot 10 keer zoom. Daarmee zou de telefoon vergelijkbaar zijn met de P30 Pro van Huawei

Renders van de OPPO Reno

Specificaties

De 10x Zoom Edition heeft naast de sterkere camera ook andere voordelen ten opzichte van de gewone Reno. Zo heeft hij een Snapdragon 855-processor ten opzichte van de minder krachtige Snapdragon 710 uit de Reno die eerder tot het hogere middensegment behoort. Het scherm van de 10x Zoom Edition is een 6,6 inch Full HD OLED-paneel, ten opzichte van 6,4 inch voor de Reno. Dat resulteert ook in een grotere accu, want we zien een 4065 mAh batterij voor de high-end -telefoon en een 3765 mAh accu voor het midrange-apparaat.

Beide telefoons zijn wel verkrijgbaar zowel met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen en ook 128 GB of 256 GB opslag. Ook kregen ze elk een vingerafdrukscanner onder het scherm gebouwd. De Reno komt ook met een 3,5 mm audio-ingang, wat de duurdere variant niet heeft. Opvallend is dat OPPO niet zijn krachtigste Super VOOC-snellaadtechnologie toepast, wat eerder verwacht werd. De Reno-reeks krijgt geen 50 watt snellader, maar wel de gewone VOOC-oplader.

Renders van de OPPO Reno

Beschikbaarheid

OPPO Nederland heeft al bevestigd dat Reno ook naar ons komt, maar voorlopig wachten we nog op de wereldwijde lancering voor concrete details over prijs en beschikbaarheid. We kunnen je al wel vertellen dat de Reno omgerekend beschikbaar is vanaf 436 euro en de 10x Zoom Edition kost minstens 528 euro. In beide gevallen gaat het daarbij om het basismodel met 6 GB RAM en 128 GB opslag.

Heb jij hoge verwachtingen van de Reno-reeks? Denk je dat OPPO's 10x Hybrid Zoom een geduchte tegenstander is voor de P30 Pro? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk