OPPO Reno 2 officieel: vier camera's en 20x digitale zoom

OPPO Reno 2 officieel: vier camera's en 20x digitale zoom

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OPPO Reno 2-series

Zoals we inmiddels wel weten legt OPPO bij de Reno-series een grote focus op de camera’s aan de voor- en achterkant van het toestel. Zo kan je met de OPPO Reno 10x Zoom tot wel 10x hybride inzoomen met zijn telescoop-camera. Ook de selfiecamera is vrij speciaal – niet vanwege de technologie van de sensor zelf, maar juist vanwege zijn plaats in de behuizing. Menig smartphonefabrikant is op zoek naar een techniek om de selfiecamera weg te werken. OPPO gebruikt in de Reno-serie een ‘haaienvin’ bovenop de telefoon, die uitklapt als je de selfiecamera gebruikt. Deze vin zien we nu ook terug bij de Reno 2.

OPPO Reno 2

Zoals we gewend zijn van de Reno-series, ligt er een focus op de camera's.

Door het verplaatsen van de selfiecamera naar de pop-up ‘haaienvin’, kon OPPO de schermranden tot het ‘minimale’ verkleinen. Volgens de fabrikant heeft de Reno 2 een 6,55-inch Full-HD+-scherm met een screen-to-body ratio van 93,1 procent. Ter vergelijking, de OnePlus 7 Pro – die al vrij dunne schermranden heeft – komt uit op een ratio van 88,1 procent. Met enkel een scherm ben je niks, dus is er intern ook de nodige hardware aanwezig. Het gaat dan onder andere om de Snapdragon 730G-chipset, met 8 GB (LPDDR4X) RAM en 256 GB (UFS 2.1) opslaggeheugen, net zoals in de Reno 10x.

Voor de stroomvoorziening is er een 4.000 mAh-batterij aanwezig met ondersteuning voor VOOC 3.0 - OPPO’s snellaadtechniek. Dat zou voldoende moeten zijn voor lange gamesessies, vooral door het gebruik van een midrange chipset. Ook het scherm, met zijn relatief lage resolutie van 2.400 x 1.080 pixels, zou moeten helpen bij het verlengen van de batterijduur van de Reno 2. Om nog terug te komen op het scherm van de Reno: zoals we inmiddels wel gewend zijn is er ook een vingerafdrukscanner in het paneel aanwezig. Het gaat om een optische variant, net zoals eerder al het geval was in de Reno (10x Zoom).

OPPO Reno 2

Gebruikers kunnen met de Reno 2 tot maximaal 20x digitaal inzoomen.

Vier camera's

Uiteraard ligt er bij deze telefoon een duidelijke focus op de camera’s. In totaal zijn er vier sensoren aan de achterkant aanwezig. Om te beginnen is de welbekende Sony IMX586-sensor aanwezig met een 48 MP-resolutie, OPPO past daarbij een f/1.7 diafragma toe. Verder zien we een 8 MP-sensor die groothoekfoto’s kan maken tot 116-graden. Het huzarenstukje van de telefoon is toch wel de 13 MP-sensor met zijn telefoto-functionaliteit. OPPO past tot 5x zoom een vorm van hybride zoom toe, daarnaast kan een gebruiker tot maximaal 20x digitaal zoomen. Als laatst is er een 2 MP-mono sensor.

OPPO Reno 2 kopen

OPPO heeft de Reno 2 vandaag in India op de markt gebracht. Uiteraard wordt er gesproken over een wereldwijde onthulling, maar de precieze details daarvan ontbreken. Je zou het toestel eventueel uit India kunnen importeren, mocht je niet kunnen wachten. Aldaar gaat de Reno 2 in de verkoop voor 36,990 Indiase roepie, omgerekend ongeveer 465 euro exclusief btw. Wat betreft de kleuren van de telefoon, zijn er twee opties: Ocean Blue en Luminous Black. In India zou het toestel vanaf 20 september in de verkoop gaan, mogelijk volgt een lancering in Europa kort daarop.

OPPO Reno 2

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk