OPPO Reno 2-serie op 28 augustus geïntroduceerd met quad camera-setup

OPPO Reno 2-serie op 28 augustus geïntroduceerd met quad camera-setup

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OPPO Reno 2-series

Begin dit jaar liet OPPO tijdens MWC 2019 een speciale cameratechnologie zien om 10x ‘lossless’ zoom mogelijk te maken. Toentertijd was het nog onbekend in welke telefoon de techniek zou gaan belanden. Slechts een paar maanden later, in april, was de OPPO Reno 10x Zoom-editie te zien, op dat moment de eerste OPPO-telefoon met de telescoop-lens om 10x ‘lossless’ zoom toe te passen. Om het zoombereik mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van optische en digitale zoom. OPPO lijkt inmiddels verder te zijn met de techniek en werkt aan een tweede-generatie van de OPPO Reno-reeks.

In een tweet laat de Indiase tak van OPPO weten dat het op 28 augustus de OPPO Reno 2-serie aan zal kondigen. Gezien het om een ‘serie’ gaat, kunnen we vaststellen dat OPPO meerdere toestellen in de pijplijn heeft zitten. OPPO heeft gelukkig nog wat meer hints gegeven. Zo zal de Reno 2-series als een van de eerste ‘20x Zoom’ aanbieden. In hoeverre het gaat om digitale, optische of lossless zoom is nog onbekend. Gezien de huidige Reno 10x Zoom al tot 60x digitale zoom biedt en 10x lossless, zou het een vreemde zijstap zijn als de telefoon plots tot maximaal 20 keer digitaal in kan zoomen.

Als laatste geeft OPPO de hint dat de telefoons een 'Quad camera-setup' krijgen; vier camera’s aan de achterkant dus. Bij de huidige Reno 10-serie krijg je tot drie camera’s, waarbij er is gekozen voor standaard-, groothoek- en telefoto-lenzen. Wat betreft de details van de camera’s valt er nog niks te zeggen. Gezien er met één camera minder gedaan kan worden, stappen fabrikanten snel over op meerdere camera’s voor verschillende doeleinden. Naast telefoto- en groothoekcamera's, zie je vaak sensoren voor het meten van diepte te meten of om bijvoorbeeld macrofoto's te nemen.

Afbeelding van de OPPO Reno 10x Zoom Black

De OPPO Reno 10x Zoom bevat drie camera's achterop.

Lancering eind augustus

Tegen het einde van augustus weten we pas alle details van de OPPO Reno 2-series. Helaas kunnen we dan nog niet van het toestel genieten, op 28 augustus vindt namelijk de lancering plaats voor de Indiase markt. Over een wereldwijde lancering van de Reno 2-series is nog niks bekendgemaakt, maar dat zou op korte termijn uiteraard kunnen veranderen. Qua prijsstelling verwachten we een hoger gepositioneerd midrange-toestel van rond de € 400 tot € 500, evenals een high-end toestel rond de € 800 euro. Wat vinden jullie van een tweede OPPO Reno-serie? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk