OPPO Find X vindt een buigtest maar helemaal niks

OPPO Find X vindt een buigtest maar helemaal niks

OPPO Find X

Dat smartphones de laatste tijd steeds beter in elkaar worden gezet is bekend. Daarom was het juist interessant om te zien hoe twee nieuwe smartphones qua bouwkwaliteit zijn. Het gaat om de Vivo Nex S en de OPPO Find X. Beide smartphones hebben een fysiek bewegende uitschuifcamera. Bij de Vivo is dit alleen de front-facing camera, terwijl bij de OPPO de gehele cameramodule naar boven en beneden beweegt. Beide smartphones hebben geen notch en een bijna volledig schermvullende voorkant. Ook is er een (optische) vingerafdrukscanner onder het scherm aanwezig. De OPPO heeft daarom een screen-to-body ratio van 87%, de Vivo Nex S van 86%.

Laatst schreven we al hoe de Vivo Nex S (succesvol) de martelingen van JerryRigEverything onderging. De gemotoriseerde camera voelde stevig aan en werd niet makkelijk gefopt. Krassen of eraan trekken hadden weinig tot geen effect. Nu ligt de OPPO Find X aan de tafel bij JerryRigEverything, en de uitkomsten zijn nu beduidend anders....

Beginnende bij de cameramodule. Als je deze uit de telefoon trekt terwijl de camera-app niet openstaat zal de camera automatisch inklappen. Er wordt algauw opgemerkt dat de module in zijn geheel wel wat wiebelt. Dit is niet handig voor de lange termijn, want zo kan er stof in de kieren komen.

De OPPO heeft door het andere uiterlijk ook een ander intern ontwerp gekregen. Hierdoor ging het bij de buigtest (vanaf minuut 5 ongeveer) dramatisch mis. Zodra er voor de eerste keer kracht op de telefoon wordt uitgeoefend zie je de OPPO al flink buigen, waarna na wat meer buigingen de telefoon simpelweg breekt.

Zack Nelson (zoals JerryRigEverything heet) merkt terecht aan dat de buigtest niet per se direct dagelijks gebruik reproduceert: toch houden bijna alle telefoons het tegenwoordig vol in zijn buigtest, waardoor je kan concluderen dat de OPPO minder stevig is gebouwd dan veel andere smartphones. Dit komt omdat er minder metaal aanwezig is die de telefoon bij elkaar houdt, zo merkt Zack op nadat hij de achterkant van de telefoon haalt. Het is alweer een tijd geleden dat we een telefoon zagen falen in de buigtest: de Nextbit Robin, Nexus 6P, HTC One M9 en HTC U11 mogen ook in dit illustere rijtje worden geplaatst.

Kortom, mocht je dit najaar de OPPO Find X in Nederland willen kopen als hij hier arriveert, dan zul je even goed moeten opletten dat je er niet op gaat zitten of per ongeluk buigt.

Oppo Find X
3750 mAh
6.4 inch - 1080 x 2340 px
256 GB
Qualco SDM845 Snapdragon 845

Meer info

Oppo Find X
3750 mAh
6.4 inch - 1080 x 2340 px
256 GB
Qualco SDM845 Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
OPPO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties