Dit zijn de eerste beelden van OPPO Find N met vouwbaar scherm

Dit zijn de eerste beelden van OPPO Find N met vouwbaar scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OPPO zal volgende week tijdens INNO WORLD nieuwe producten aankondigen en fragmenten hiervan laat het bedrijf nu in verschillende teasers zien. We krijgen onder andere een glimp te zien van een vouwbare smartphone van het bedrijf.

Uitschuifbare camera

OPPO's persconferentie volgende week staat volgens het bedrijf in het teken van innovatieve vormen. Deze innovatieve vormen staan volgens dit bericht op Weibo "gegraveerd in het dna van OPPO." We zagen gisteren al de pop-up camera in een nog aan te kondigen OPPO-smartphone. Het is overigens geen pop-up camera die aan de bovenzijde van de telefoon tevoorschijn komt, zoals we kennen van de OnePlus 7 Pro of de flipcamera van de ZenFone 7 en de ZenFone 6. Nee, deze camera schuift vanuit de achterzijde van de OPPO-telefoon naar voren. Die werking zie je in de tweet hieronder.

- Lees verder onder de tweet -

Rollable of foldable?

Het volgende product krijgt van OPPO alvast een naam, de OPPO Find N, en dit is een foldable. We weten al dat OPPO in vergevorderd stadium is met de ontwikkeling van vouwbare telefoons, aangezien we al een prototype in handen hebben gehad. Dat was de OPPO X 2021 die diende als showcase om te laten zien wat OPPO kan. Dit concept heeft een 6,7 inch AMOLED-scherm dat je kan uitschuiven tot een 7,4 inch tabletscherm. Het gaat hier dus niet om een vouwbare scherm, ook wel foldable genoemd, maar een rollable. Het lijkt er nu op dat dit oprolbare concept niet als eerste de markt op gaat.

- Lees verder onder de video -

Video van de vouwbare conceptsmartphone van OPPO, de OPPO X 2021

OPPO gaat namelijk voor een vouwbare smartphone en die is klaar voor de massa, zo stelt het bedrijf op Weibo: "15 december een belangrijk keerpunt is voor het vouwbare scherm, dat dan van early adopters naar algemeen gebruik gaat." Pete Lau, chief product officer bij OPPO, geeft ook aan dat de Find N OPPO's eerste opvouwbare vlaggenschip-smartphone is: "Het resultaat van vier jaar intensieve R&D en 6 generaties prototypes. De Find N is OPPO's antwoord op de toekomst van smartphones."

OPPO Find N

De telefoon is in de video zeer duidelijk te zien. Net als de Fold-serie van Samsung gaat het om een vormfactor die opent als een boek, met aan de voorzijde een tweede scherm. Dat tweede scherm is groter dan we ooit gezien hebben op een foldable en beslaat bijna de gehele voorzijde van de Find N. Ook het vouwbare scherm aan de binnenzijde is aanzienlijk. In de video is ook duidelijk het scharnier te zien, met daarbij de vouw in het scherm. Of er net als bij de Galaxy Z Fold 3 ook een selfiecamera onder het scherm zit, is niet te zien. OPPO deelt ook alvast een dwarsdoorsnede van de Find N in een persbericht en geeft aan dat de ontwikkeling van deze foldable gestoeld is op twee pijlers:

  1. Een apparaat moet in de eerste plaats mooi zijn.
  2. Ten tweede moet een product zowel nuttig als gebruiksvriendelijk zijn.

- Lees verder onder de video -

OPPO denkt ook dat het met de Find N de belangrijkste pijnpunten in andere opvouwbare smartphones heeft opgelost, zoals de vouw in het scherm en de algehele duurzaamheid van het apparaat. OPPO heeft hiervoor naar eigen zeggen de beste scharnier- en displayontwerpen gebruikt die momenteel vandaag beschikbaar zijn. Of dit allemaal waar is, zal in de realiteit moeten blijken. We hopen uiteraard dat OPPO zo snel mogelijk testexemplaren van de Find N heeft zodat we de vouwcapaciteiten ervan aan de tand kunnen voelen.

Dit zijn de eerste beelden van OPPO Find N met vouwbaar scherm

OPPO INNO Day-evenement

Op 15 en 16 december vindt het OPPO INNO Day-evenement plaats en dan zullen we meer te weten komen over de Find N zoals specificaties, beschikbaarheid en prijzen.

Wat vind jij van de OPPO Find N tot dusver? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk