OPPO lanceert in tweede kwartaal smartphone met 10x inzoomen zonder kwaliteitsverlies

OPPO lanceert in tweede kwartaal smartphone met 10x inzoomen zonder kwaliteitsverlies

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OPPO optische zoom

Fotograferen doen we steeds meer met onze smartphone. Iets waar smartphones traditioneel slecht in zijn is het inzoomen op foto's. Je kan natuurlijk al wel inzoomen maar dan wordt het beeld slechts vergroot en wordt de kwaliteit alleen maar slechter. Met meerdere lenzen wordt de laatste jaren echter al iets gedaan aan dit inzoom-probleem. Zo heeft Huawei met de P20 Pro al 5x zoom geïntroduceerd, waarbij er 3x optisch wordt gezoomd en 2x erbij door middel van software, leidend tot 5x hybride zoom.

OPPO 10x optische zoom

OPPO gaat echter een stapje verder. Door drie lenzen samen te gebruiken kan er nu wel tot 10x worden ingezoomd. Er is een telelens, groothoeklens van 120 graden en een gewone camera aanwezig om dit mogelijk te maken. Op de hoofdcamera van 48 MP en de telelens zit ook optische beeldstabilisatie verwerkt om trillingen zoveel mogelijk te voorkomen. De gehele module is slechts 6.7 mm dik en past dus prima in een smartphone. In dit artikel kan je alles lezen over hoe de 10x optische zoom van OPPO precies werkt.

OPPO 10x optische zoom aankondiging

De cameramodule met 10X optische zoom is nu klaar voor massaproductie. In een smartphone die in het tweede kwartaal van 2019 zal worden aangekondigd zal deze techniek voor het eerst worden ingezet. Welke smartphone dit precies gaat zijn maakt OPPO niet duidelijk. We weten dus enkel dat de techniek eraan komt.

5G

5G is ook een belangrijk thema voor OPPO. Er komt een smartphone aan met deze verbinding. Hierbij wordt er intensief samengewerkt met Qualcomm, die de Snapdragon 855 maakt waarmee 5G mogelijk is via de X50 5G modem. Qualcomm heeft genoemd dat OPPO de eerste fabrikant zal zijn die de Snapdragon 855 voor hun 5G-smartphone zal gebruiken. Dit dus nog eerder dan de 5G-versie van de Galaxy S10 die dezelfde chipset gebruikt. OPPO noemt mogelijkheden als 5G cloud gaming waarmee je games naar je apparaat streamt, lage vertraging tussen apparaten en 4K / 8K streaming als belangrijkste toepassingen. OPPO was zelfs één van de eerste fabrikanten die een smartphone testte met 5G, onder andere op een prototype van de OPPO Find X.

Op het MWC worden er ook demonstraties gegeven met 5G-applicaties en hoe het 10x inzoomen precies werkt. Er zijn augmented reality holograms en shoppingprogramma's opgezet, samen met het testen van de bijzondere camera. Wij sturen Dim alvast op pad, en zodra we hier beelden van hebben zal dit artikel worden bijgewerkt.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk