Opnieuw een bug in de Play Store, dit is er aan de hand

Opnieuw een bug in de Play Store, dit is er aan de hand

Google heeft mogelijk iets veranderd aan Google Play waardoor ontwikkelaarspagina's van sommige apps in de webversie het niet meer doen. Ook die van Androidworld geeft een foutmelding. Dit is er aan de hand.

Ontwikkelaarspagina's in Google Play

Iedere ontwikkelaar met een app of game in Google Play heeft een ontwikkelaarspagina. Dat zijn de pagina's waarop je informatie te zien krijgt over de ontwikkelaar en de apps die deze ontwikkelaar in de appwinkel heeft staan. Zo hebben Netflix, Spotify en ook wij, Androidworld ook zo'n pagina. Net onder de naam van een app vind je de naam van de ontwikkelaar en als je hierop klikt, open je de ontwikkelaarspagina.

Helaas zijn deze pagina's in de desktopversie van Google Play niet meer op te vragen. Ze geven een foutmelding, zie het voorbeeld hieronder. Artem Russakovskii ontdekte deze bug en deelde dit op Twitter. In de Google Play-app zijn ze wel zichtbaar.

Opnieuw een bug in de Play Store, dit is er aan de hand

Hoe lang dit probleem al in de Play Store bestaat, weten we niet exact. Blijkbaar werken de links met de naam van het bedrijf niet, maar de links met een code weer wel. Zie deze van Google en deze met de naam van het bedrijf in de url.

Het is een kwalijke zaak dat deze pagina's voor veel ontwikkelaars niet werken. De kans dat ze inkomsten mislopen hierdoor is namelijk aanzienlijk. Veel bedrijven linken namelijk naar hun pagina voor een overzicht van hun apps en die pagina werkt nu niet. Daarnaast kun je als gebruiker ook niet zien welke apps of games een ontwikkelaar nog meer in de Play Store heeft staan. We hopen dat Google deze bug snel heeft verholpen.

Raadpleeg jij vaak de ontwikkelaarspagina's in Google Play? Laat het ons weten in de reacties.

Meer aanpassingen (of bugs)

Google heeft onlangs ook al de versienummers bij apps in de Play Store verwijderd. Het is niet bekend of het hier om een bug of een opzettelijke aanpassing gaat. Eerder verwijderde Google ook het onderdeel Machtigingen bij apps in de Play Store, maar draaide deze beslissing na veel kritiek weer terug.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Play Store? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

AW Reader - Android, Nieuws, Apps, Reviews & Tips
Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

Meer info

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties