Zo wil Google de problemen met de Pixel 2 oplossen

Zo wil Google de problemen met de Pixel 2 oplossen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Problemen

Nadat de eerste toestellen in gebruik waren genomen door de eerste kopers, kwamen er snel meldingen van problemen. Deze problemen hadden in de meeste gevallen met het scherm te maken van de Pixel 2 XL.

De eerste klacht werd vooral door The Verge de wereld ingebracht. Het scherm van de Pixel 2 XL liet enorme fletse kleuren zien. Een instelling in het toestel om de kleuren wat levendiger te maken had maar weinig effect.

De tweede klacht is iets ernstiger van aard. Enkele gebruikers waaronder journalisten hebben na een korte periode van gebruik al last van ingebrande schermen. Vooral aan de onderzijde blijft de toolbar zichtbaar wanneer je bijvoorbeeld een video kijkt.

De oplossing volgens Google

Google reageerde vrij snel op de problemen met de melding dat ze het gingen onderzoeken. Nu zijn ze naar buiten gekomen met de eerste oplossingen.

Wat betreft de saaie kleuren op het beeldscherm, dit gaat het bedrijf oplossen met een update. Google heeft voor de calibratie het zogenaamde DCI-P3-profiel gebruikt. Dit profiel staat bekend om zijn natuurgetrouwe kleuren. De update zal een nieuwe 'Saturated'-mode toevoegen die de kleuren wat verzadigder zullen maken.

Het tweede probleem is wat serieuzer van aard. Ingebrande schermen kun je niet meer reparereren met een software-update. Google verdedigd dit 'probleem' met de redenering dat OLED-schermen altijd last hebben van dit probleem na verloop van tijd.

In het eigen onderzoek dat Google uitgevoerd heeft zijn er geen verschillen met andere OLED-schermen gevonden. Daarvoor hebben ze een vergelijk gemaakt met andere OLED-schermen in premium smartphones. Dit probleem zit het normale gebruik van de smartphone niet in de weg dus je zult er mee moeten leren leven.

Toch zal het bedrijf middels toekomstige software-updates veranderingen aan gaan brengen die het proces van het inbranden zullen vertragen. Zo denkt men eraan om de intensiviteit terug te brengen met 50 nits na een bepaalde periode van in-activiteit. Daarnaast werkt men aan een witte in plaats van een zwarte navigatiebalk.

Is dit genoeg?

Deels is het spreekwoord 'hoge bomen vangen veel wind' hier van toepassing. Alles wat Google doet ligt onder een vergrootglas en elk vermoeden van een probleem zal worden opgeblazen tot een ramp. Wanneer het klopt, zal het probleem met de kleuren niet eens een probleem zijn. Google is gewoon 'te eerlijk' geweest met de calibratie van de kleuren. De update zal dit snel oplossen.

Wat betreft de ingebrande schermen zouden we dus naar andere merken moeten kijken, hebben deze ook last van een ingebrande navigatiebalk? Laat het ons weten.

Bron: AndroidCentral

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk