Google Pixel 9a: nu scherp geprijsd!

OnePlus: “We integreren onze organisatie met OPPO”

Sebastien Marien
Sebastien Marien
16 juni 2021, 16:18
2 min leestijd

OnePlus maakt bekend dat het nauwer gaat samenwerken met OPPO. “We hebben besloten om onze organisatie verder met OPPO te integreren”, zegt Pete Lau, CEO van OnePlus. Het merk werkte de laatste maanden al meer met OPPO samen en zag daar de positieve resultaten van.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus en OPPO

Wie denkt aan de grootste fabrikant van smartphones zal misschien eerst stilstaan bij bedrijven als Samsung en Apple, mogen niet zij maar wel het Chinese BBK Electronics zich de grootste noemen. Het bedrijf bezit merken als OPPO, OnePlus, Vivo, Realme en IQOO. Sinds het eerste kwartaal van 2021 nam het van Samsung de fakkel over en werd het bedrijf de grootste fabrikant van telefoons, aldus KrAsia.

Omdat OPPO en OnePlus werken onder hetzelfde conglomeraat was er al enige samenwerking tussen de twee smartphonemerken, en dat was ook aan de telefoons te zien. Sinds begin dit jaar worden de telefoons al door eenzelfde team gemaakt, en OnePlus-CEO Pete Lau voert ook taken uit bij OPPO. In een forumbericht maakt de man bekend dat OnePlus nog nauwer met OPPO gaat samenwerken.

OnePlus-topman Pete Lau

Voordelen van samenwerken

“Zoals velen van jullie weten heb ik wat extra verantwoordelijkheden aanvaard om de productstrategie voor zowel OnePlus als OPPO te bepalen. We hebben sindsdien enkele van onze teams geïntegreerd met die van OPPO om ons werk beter te stroomlijnen zodat iedereen gebruik kan maken van dezelfde gedeelde middelen. Nadat we de positieve impact van die veranderingen hebben gezien, hebben we beslist om onze organisatie verder met OPPO te integreren”, aldus Pete Lau.

De topman verwacht dat de samenwerking vooral verbeteringen met zich meebrengt als het gaat om het uitrollen van software-updates. De bedoeling is dat patches sneller volgen en minder fouten bevatten. OnePlus blijft zichzelf als merk uiten op dezelfde manier en het blijft met fans en gebruikers in interactie gaan op dezelfde kanalen, dat verzekert de CEO.

De OnePlus 9

Nothing

Ondanks de beloftes van Pete Lau is het ongetwijfeld grootste vrees voor fans van OnePlus zijn eigenheid dreigt te verliezen. Het merk kreeg hierover al kritiek van de meest actieve leden uit de community. OnePlus’ medeoprichter Carl Pei verliet eind vorig jaar ook het bedrijf en richtte een nieuw techbedrijf op met de naam Nothing.

Maak jij je zorgen over de aankondiging van de CEO van OnePlus of denk je dat OnePlus er juist goed aan doet als het toegang krijgt tot meer middelen dankzij OPPO? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

Plaats een reactie
20 juni 2021, 1:42

Lees. Onze machtige Chineese overheid heeft bepaald dat onze rol is uitgespeeld en dat we verder willen met 1 ingebouwde backdoor in de software schil voor alle BBK smartphones. Dat gaan we dus doen.

Conclusie: koop geen Chineese meuk telefoons zoals oneplus.

16 juni 2021, 23:52

Minder fouten zou inderdaad de juiste set zijn. Ik ben enorm tevreden met mijn oneplus hoor, maar ik kom toch redelijk vaak fouten tegen waar ik mij aan stoor. De helderheid van het scherm moet ik regelmatig handmatig bijstellen, Bluetooth verbinding niet altijd stabiel, geen Gmail melding bij inkomende mails en nu met de warme dagen wordt de telefoon al snel oververhit.

16 juni 2021, 20:00

Wordt tijd dat OnePlus eens oudere modellen gaat updaten. Samsung doet het veel beter

16 juni 2021, 19:04

Ik denk zeker dat de kwaliteit van de software kan baten bij zo’n samenwerking. Veel van de componenten waren al gelijk tussen de twee merken, dus daar zal weinig veranderen. Maar ik hoop dat de unieke features van OnePlus blijven (OxygenOS, Hasselblad, Smooth alles) en niet het verschil tussen beide merken gaat vervagen, op de marketing strategie na.

16 juni 2021, 18:26

Goede zaak, daar gaat de consument de vruchten van plukken.