Oppo en OnePlus
OnePlus gaat met de OnePlus 5 zijn 4de generatie van toptoestellen aankondigen. Op 20 juni wordt de OnePlus 5 uit de doeken gedaan, en daarom heeft OnePlus al een foto vrijgegeven. Samen met Android Police en andere bronnen zijn er meer foto’s uitgelekt, waardoor we al een goed beeld hebben van hoe het toestel eruit ziet.
De dubbele camera valt natuurlijk meteen op, net als gelijkenis met de iPhone 7 Plus. Toch is dit niet het toestel waarop de OnePlus 5 is gebaseerd. De onlangs aangekondigde Oppo R11, een midranger voor de Chinese markt, heeft nog veel meer overeenkomsten met de OnePlus 5. Oordeel zelf:
De enige verschillen zijn als je goed kijkt een extra microfoon tussen de flits en camera in, de iets andere plaatsing van de antennelijnen, en natuurlijk de alert slider van de OnePlus 5. Met de alert slider kan je snel tussen verschillende geluidsprofielen wisselen. Nu lijkt het op het eerste gezicht raar dat een Chinees Oppo-toestel zo op de OnePlus 5 lijkt, maar dat is niet zo.
De reden voor deze grote gelijkenis is dat OnePlus en Oppo (en ook Vivo) onderdeel zijn van hetzelfde Chinese moederbedrijf, genaamd BBK Elektronics. Neem een kijkje op deze pagina, en je ziet het snel genoeg terug.
Oppo is een grote speler op het gebied van smartphones. Oppo bezit volgens een recent rapport zelfs wereldwijd de vierde plek qua aantal verscheepte smartphones, achter Apple, Samsung en Huawei. Het bedrijf bestaat al langer dan OnePlus, maar heeft geen toestellen in de westerse markt. Oppo en Vivo richten zich voornamelijk op de Chinese markt.
Om toch voet op westerse bodem te zetten werd OnePlus opgericht. De OnePlus One was het eerste toestel van OnePlus, en stond bekend als een toestel met ontzettend veel waar voor zijn geld. Raad eens? Hij leek ontzettend op een Oppo-toestel:
Het uitwisselen van ontwerpen en andere technieken is een slimme manier om geld te besparen. Waarom twee keer het wiel uitvinden? Op deze manier kan en kon OnePlus kosten drukken, en hun toestellen voor een lagere prijs verkopen dan concurrenten. Een ander voorbeeld: het bekende Dash-charge van OnePlus, waarmee je razendsnel je telefoon kan opladen, is dezelfde techniek als VOOC-charging van Oppo.
Kortom, het is niet zo gek dat de Oppo R11 en OnePlus 5 op elkaar lijken. Uiteindelijk is het zelfs in jouw voordeel, want door het delen van ontwerpen en andere technieken weet OnePlus de kosten te drukken. Zo kan OnePlus een scherpe prijs te vragen voor hun high-end toestellen, en dat is alleen maar goed voor de consument.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik heb sinds kort een Umidigi Z Pro. De achterkant van mijn toestel met dubbele camera en flitser ernaast lijkt ook veel op de nieuwe Oneplus 5. Het lijkt wel alsof alles uit dezelfde fabriek komt.
Huawei Nova (Android 7.0, beveiligingspatch 1 maart)
Sindskort overgestapt van HTC naar Huawei en vind het persoonlijk (met natuurlijk Nova Launcher erop) een prettige interface, vooral de update van EMUI 4 naar 5. Ze hebben echt geluisterd naar klanten. Vooral de gestures zijn er handig in het dagelijkse leven (scherm verkleinen, 2x kloppen voor screenshot en zelfs gestures op vingerafdrukscanner zoals notificaties openen met naar boven en beneden swipen). Met de Nova haal ik met gemiddeld gebruik 8 uur SOT! Terwijl ik daarvoor de skin helemaal niks vond. En dat voor slechts €295,- ipv €550,- in ruil voor een zuinigere processor. Oke, hij is minder krachtig dan OP5, maar daar betaal je uiteindelijk dan ook voor.
Het is dus, alles lijkt op Apple iPhone. Dat standaard altijd zo.
Alleen is de enige reden voor de consument om een One plus te kopen de lage prijs en 550 euro is best fors, dan koopt men liever een Huawei denk ik.
OP5world.nl ?
Snapdragon 835 op 1,9 hz ten opzichte OP. Ten opzichte van 2,35 hz voor de Pixel 2XL. Allemaal via gelekte benchmarkts, maar toch. Scheelt een stuk?
Gelukkig is Oppo – 1P beter met het updaten van hun software dan OPO +1P