OnePlus Warp Charge 30 Wireless officieel: krachtige draadloze oplader

OnePlus Warp Charge 30 Wireless officieel: krachtige draadloze oplader

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus Warp Charge 30 Wireless

Jaar na jaar moet OnePlus zich opnieuw verantwoorden, waarom zij nieuwe vlaggenschip geen ondersteuning biedt voor draadloos opladen, en de verklaring die CEO Pete Lau dan geeft, is dat bedraad opladen gewoon beter presteert. Dit jaar komt daar verandering in met OnePlus Warp Charge 30 Wireless. Dat is een nieuwe technologie voor draadloos opladen die je telefoon kan opladen met een vermogen van 30 watt. De nieuwigheid zal beschikbaar zijn voor de aankomende OnePlus 8-reeks.

OnePlus gebruikt een serie geïsoleerde laadpompen voor zijn 30 watt draadloze oplader en daarnaast voegt OnePlus een eigen chip toe die de communicatie tussen het oplaadstation en de OnePlus 8-reeks moet optimaliseren om de snelheid van het opladen te verhogen. De telefoon kan hiermee ook de snelheid verlagen indien nodig als de temperatuur van de telefoon te sterk stijgt. OnePlus zegt dat zijn oplossing daarmee beter is dan die van andere bedrijven. Na een halfuur laden zou de telefoon voor de helft van zijn accucapaciteit hebben gehaald.

renders van de oplader

Gelekte renders van de oplader van OnePlus

Gelekte renders

We kregen alvast via Gsmarena de eerste, gelekte renders te zien van OnePlus' draadloze oplader, ofwel de 'OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger'. Aan de voorkant zien we een LED-lampje en aan de achterkant zien we een ventilator die de telefoon koelt tijdens het oplaadproces. Volgens gelekte specificaties heeft de oplader verder een uitvoer van 20V en 1,5A dat de telefoon reduceert tot 5V en 6A.

"Onze producten zijn ontwikkeld om een oplossing te bieden voor de problemen waar onze gebruikers tegenaan lopen”, vertelt Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus. “Nieuwe technologieën worden pas geïmplementeerd als ze uitvoerig zijn getest en voldoen aan onze hoge standaard. We streven ernaar gebruikers topkwaliteit te bieden. Na drie jaar uitgebreide R&D; zijn we verheugd om een van ’s werelds snelste oplaadtechnologieën eindelijk beschikbaar te maken voor onze gebruikers."

OnePlus Warp Charge 30 Wireless officieel: krachtige draadloze oplader

Beschikbaarheid

De prijs van OnePlus' oplader zou zo'n 70 euro bedragen en de OnePlus 8-reeks biedt volgens de geruchten ook ondersteuning voor draadloos opladen via een standaard qi-oplader. Het is nog niet bekend of alle toestellen uit de OnePlus 8-serie zullen werken met de nieuwe oplader, en met name de voordeligere OnePlus Z. OnePlus onthult op 14 april zijn nieuwe telefoons.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk